Sunday, February 27, 2011

Rolling rolling

pagi ahad nie syok btol klu golek-golek atas katil ( katil xd, saya tdo atas lantai ) sambil tgk tb k, on9 k, breakfast k tapi saya terpakse bgn awal pg.
ko bgn kol 5 nis?
x caye aku..

nape la uitm nie wat xm ari ahad. wat la hari biasa, bg cuti  pas 2 wat xm hari 2. xd la ssh sgt. pnt kami x berehat seminggu. alah, baru seminggu. blom sebulan, 2 bulan, 12 bulan, 3 tahun.

' ko nie asyik2 ssh. asyik2 ssh. pe yg senang? mkn sng.. '
' mkn mmg sng. klu x sdp pon sbb lapar abes jugak. '
'  t ko da keje hari2 pegi pg blk ptg, pegi pg blk ptg. da xd da abes klas awal, blk awal. lain la klu lepas lunch, ko ponteng keje. balik la awal. '

                 ko ckp pe nie? boring aku bce. continue..


aku nk ckp sal hari ahad je. da xm 830am, kluar la umah kul 750am. baru aku prsn, sunyinyer pg ahad nie, kete setakat sebijik dua bijik je lalu. mst sume ngh membuta lg. nk jln tgh jalan pon boleh, nk golek- golek pon boleh. ahaa, tpu. tapi serius mmg sunyi, cer korg g try tgk. nk lintas xyah tgk kiri kanan jalan je. ahaa, lg tpu.

klu x, jgn harap la. nk lalu tepi jalan pon tkt.  tahap tkt nk lalu atas jln tar tu smpi jalan kt tmpt yg bkn jln da. x ksh la tanah merah k, pasir k asal rasa selamat jalan je. lepas dgr sal kes ragut kt kwsn nie, lg tkt terutama nk blk sorg2. jalan nk cepat je da mcm kene kejar hantu.

                     eh, ckp sal hantu.

smlm kn, waktu saya tdo kt blk sorg2, tbe2 saya rasa mcm berada di awangan, badan x leh nk gerak, kaki x leh nk angkat, mata cam ssh nk bukak. saya x tau kenape tapi kwn saya ckp die selalu kene hempap ngn ' benda ' tu. saya x sure tapi cam saya pon da kene je. takut..
' jangan kacau saya, saya cuma nk stdy je dlm blk 2 '

ramalancuaca : dgr kata duit mara bln nie dpt lebih byk drpd biasa. :D

No comments: