Saturday, August 27, 2011

welcome home



Welcome Home..



home sweet home.
alhamdulillah, aku dah selamat sampai rumah.
aku nak lupakan sekejap masalah kat kl tu.
aku nak penuhkan masa aku kat sini.
buat apa yang patut.
lupakan apa yang patut.




------------------------------------------------------------------------------------


kisah kami




berbuka berlatarbelakangkan masjid dan 
berdepankan sebuah bangunan.
 dengan sekotak air laici. 
dan sekotak air dutch lady.
^^







setiap kali kita keluar mesti hujan kan?

aku tak pernah perasan itu.
dan kau perasan itu.
walaupun macam benda yang kecil,
tapi itu menunjukkan kau seorang yang concern.
^^



kau berani.
tapi aku pulak yang malu.
haha.






Kita akan mula mempercayai seseorang tu bila kita 
mula berkongsi apa sahaja tentang diri kita.


dan aku dapat rasakan kau mempercayai aku.
dan aku hargai itu.
^^






walaupun seseorang sudah memutarbelitkan plan kau,
tapi kau tetap macam biasa.
hehe. 




terima kasih. =)



terima kasih. 
kalau ada apa-apa, kau boleh luahkan.
walaupun aku tak pandai sangat memujuk,
tapi aku boleh jadi seorang pendengar yang setia.







lagi satu,


nih kuih semperit..hehe..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bila Syawal menjelma
Sayup kedengaran takbir bergema
Ku panjatkan doa pada Ilahi

Agar lebaran ini lebih diberkati.

Syawal menjelma lagi. 
maafkan aku andai terkasar bahasa, tersalah bicara dan ter apa sahaja.
semoga lebaran ini dapat memberikan seribu kenangan buat kita.



Yang Ikhlas,    
Nur Hanis Izzati Mohd Izham   



ramalancuaca : jawapan? lepas raya aku bagi..


Monday, August 22, 2011

pimple


Jerawat Tanda Kebahagiaan?


perbualan di antara seorang kakak dan adik.

jana : sekarang ni kalau budak rumah kitorang tumbuh jerawat, mesti sebab dorang ada kutuk ati.

kakak : dia banyak jerawat ke?

jana : dulu takde. tapi sekarang banyak yang naik.

kakak : mesti dia tengah bahagia kan?

jana : mane ko tau nie?

kakak : orang tengah bahagia nie hormon dia berubah. cakap kat dia, relax2..
kalau dia frust, mesti jerawat dia mengecut..


jadi, kalau korang tumbuh jerawat, jangan risau.
mesti korang tengah bahagia tu. ^^



tapi janganlah pulak gatal-gatal nak mintak.
' cepatlah tumbuh jerawat oi, aku nak bahagia '





ramalancuaca : jerawat aku sedang mengecut.. is there any sign?


Saturday, August 20, 2011

autumn


musim luruh di hatiku.


video


cerita first korea aku tengok masa darjah enam. diperkenalkan oleh
bestfriend aku. kebanyakan kawan aku tengok winter sonata as first
drama diorang. tapi aku, cerita ni la.

dan sejak tu, aku jatuh cinta dengan drama korea. 

walaupun cerita dorang, kebanyakan plot hampir sama,
cinta tiga segi dengan 2 hero 1 heroin or 2 heroin 1 hero,
tapi setiap cerita dorang bagi aku ada keistimewaan sendiri.

jadi, jangan salahkan aku kalau aku suka sangat drama korea.


ramalancuaca : bersedia utk test 2.



Thursday, August 18, 2011

final shcedule




Jadual Final Exam AC110

tuesday ( 20 sept 2011 )

TAX320   2.15pm - 5.15pm

-------------------------------------------------------------------

saturday ( 24 sept 2011 )

LAW346   9.00am - 12.00pm

-------------------------------------------------------------------

wednesday ( 28 sept 2011 )

MKT243   9.00am - 12.00pm

--------------------------------------------------------------------

monday ( 3 oct 2011 )

FAR250   9.00am - 12.00pm

--------------------------------------------------------------------

friday ( 7 oct 2011 )

MAF320   8.30am - 11.30 am

---------------------------------------------------------------------


gap yang agak memuaskan hati. jadi, selamat hari raya.. =D


ramalancuaca : do our best. hwaiting!



Tuesday, August 16, 2011

ramadhan kedua

cerita yang dah lapuk tetapi tetap akan menjadi salah satu kenangan yang teristimewa.

panjang tak tajuk entry aku? saja lepas geram dah lama tak 
update. lagi satu, dah lama nak buat entry pasal nie, tapi tak 
tercapai-capai hajat tu. hari ni baru rasa macam free sikit. tapi
sikit je la.

ramadhan kedua yang dah lepas, lecturer account@far aku belanja
kami bertujuh makan. sebabnya, sem lepas far kami dapat A. 
alhamdulillah. kami makan dekat warung santai, tesco ampang.
sedap? makan orang belanja, memanglah sedap. =P



ina with fadhil.



ben, ayie and miss fadzlizawati.


faiz and lina.


lauk campur. ada telur dadar, sayur kailan, ikan siakap 3 rasa
kalau tak silap, daging masak kunyit, tomyam, dll.


sori, tangkap gambar curi-curi..hehe.


time ni aku kene bahan sebab still pakai id
walaupun dah berbuka. semangat kptm hebat.haha.

terima kasih kat miss fadzlizawati yang dah ajar kami semua
dan belanja kami makan. jasa miss takkan saya lupa
sampai bila-bila. tak terlupa juga kepada semua lecturer
yang dah bersusah payah ajar saya dari sem 1 lagi.

kenapa ayat macam nak berpisah je?
tapi tinggal satu sem je lagi kan kita kat sini.
akan tiba jugak hari kita kena berpisah.
aku macam dan sangat berat hati..

sahabat, kita jangan berpisah selamanya. boleh?

ramalancuaca : nak dapatkan yang terbaik lagi sem ni. InsyaAllah.


Sunday, August 14, 2011

wordless saturday






the author of the blog.



3 anak dara pingitan.


3 anak dara yang sudah berpunya.


speechless.. 


dia marah aku sahur tadi.. =P


sogo..


asyik-asyik muka dia. asyik-asyik muka dia.


tengok. ada lagi.


gambar yang tidak kesampaian.


syu, ada orang kirim salam kat kau.


mai. mai. nasi kandar.


nasi ayam.


nak buka apa hari nie?

ramalancuaca : permudahkanlah jalanku, Ya Allah.



wordless friday



yang sorang belakang tu serius giler..



yang sorang belakang tu still busy membaca.


tengok, paling depan.. =D


partnership baru aku..


sementara menunggu hujan reda.


mrs. hazami.


mrs. umar


motif? 


bakal mrs. zaim zali.


nasi goreng siam.


air tu lebih menyerlah.


madam lim. tengok kat belakang. dak kolej gak tu.


hari nie aku digelar powerpuff gurl..=D


orang cute.


tahun depan dapat la jemputan makan nasi minyak.

ramalancuaca : hari-hari hari test.




Sunday, August 7, 2011

happy anniversary mom & dad.



dari sisi kanan.


dari sisi tengah.


dari sisi kiri.

hadiah dari aku dengan adik aku. mug yang ada gambar kitorang
satu family. adik aku sendiri yang pilih dan beli. aku sampai rumah 
dah ada dah hadiah ni. credit to you. =)

dan

selamat ulangtahun perkahwinan yang ke 23 tahun.


walaupun ada asam garam dalam kehidupan,

akak akan sentiasa mendoakan,

semoga akan kekal bahagia selama-lamanya. 

amin.


dari anak dara kesayangan, 
nurhanisizzatimohamedizham.


ramalancuaca : lagi setengah jam unttuk bbuka. ^^

Saturday, August 6, 2011

berbuka puasa di ipoh.



hari jumaat berbuka dengan nasi putih bersama ayam percik dan
 sayur. plus laksa parit yang mak pika bagi.
delicious. thumbs up!

beli taufu fa di bazar ramadhan silibin.
tapi airnya masam. sampai hati makcik
tipu saya. saya dah terliur nak rasa
taufu fa tu.

aku ingat lidah aku dah hilang keupayaan untuk merasa kemanisan
taufu fa. tapi bila mak dengan ayah aku pun cakap masam, sah la.
what the taufu fa.


sedapnyer..

hari ni pulak dapat makan nasi briyani dengan ayam merah
masakan khas adik aku. pembantu die mak aku.
aku buat apa? jangan ditanya. =P
kalau tak tukang potong, tukang basuh.
kalau tak tukang basuh, tukang tengok.
tak pun tukang rasa. 
lagi teruk, tukang tidur. haha.




ilusi semata. yang adik aku masak ada kat dapur tu ha.

esok dah balik. tak puas betul makan. haha.



ramalancuaca : test plus kuiz plus bla bla plus bel..haih.



Thursday, August 4, 2011

my home


ipoh, perak darul ridzuan.

will headed to ipoh after class this morning. yay me.
apa ada kat ipoh ? 
eh, banyak. tapi yang paling penting aku ada.haha.



hah, tu rumah aku..nampak tak?


---------------------------------------------------------------------------------------------------

semalam bukak puasa dekat masjid al-firdausi kat segambut. bawak bekal
 bubur lambuk balik dan makan sebagai sahur. alhamdulillah. 

dan, dan,
terima kasih kat abang yang bawak bas sebab hantar kitorang balik sampai
depan rumah. jimat 7kupang.


ramalancuaca : smile. =)




Tuesday, August 2, 2011


GiveAway EdY : still beauty

( maaf la. kotak tajuk saya hilang tak muncul-muncul
jadi saya buat tajuk dalam entry.)





langkah kaki yang seterusnya, terjah dan follow blog bro edy ni.





finish. senang je kan. terima kasih kat cik norapikah semak bagai
yang tag aku. hehe.

hadiah die angry bird kau tau.


so, cekna. apa lagi.jom joinggg..




Monday, August 1, 2011

dugaan bulan ramadhan.



ye, memang aku yang salah.
semuanya salah aku.

for the second time.

aku menangis lagi.


baru hari first ramadhan, aku dah diduga. 
hanya dugaan yang kecil tapi tetap ..........



tapi still tak sehebat dugaan awak. saya tak terkata. saya tak terduga.
saya hanya mampu mensedekahkan al-Fatihah. saya harap awak kuat
dan mampu menghadapi dugaan paling berat ni. Allah lebih sayangkan
dia. moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang -
orang yang beriman.


salam takziah.


ramalancuaca : aku minta maaf.