Monday, February 20, 2012

you are my hero



"A father is someone that 
holds your hand at the fair
makes sure you do what your mother says
holds back your hair when you are sick
lets you eat ice cream for breakfast 
but only when mother is away
he walks you down the aisle
and tells you everythings gonna be ok"










nampak tak tanda hijau kat kalendar yang aku dapat free dari hitz fm tu?

haa? nampak tarikh lain?


tak. tengok betul-betul yang 20 ribulan tu.
hari tu birthday ayah aku. 

hari ni la hari yang 20 ribulan tu.


ayah, selamat hari jadi.


aku ingat nak kol ayah aku pukul 12 pagi pas tu suruh budak 7orang1bumbung nyanyi ramai-ramai untuk ayah aku. tapi las-las aku tertido awal. ==
sori ayah. 

akak penat.


semoga ayah panjang umur, dimurahkan rezeki, sentiasa sihat selalu dan makin muda sentiasa. hehe.


sayang ayah.



dari anakmu,
izzati izham



ayah menghantar ke sekolah
bergunalah ilmu hingga dewasa.
(tetibe)


ramalankajicuaca : love you more than words.

Friday, February 10, 2012

Johor, see you again.


sabtu lepas kami melawat kempas, Johor. yes, rumah ai reen si gadis semasa. walaupun tujuan utama untuk meraikan perkahwinan abang ngah si ai reen, tapi biasalah sambil menyelam minum air. dapat jugak la kitorang pergi berjalan kat sana.

oh, aku terjumpa family makcik si ai reen kat johor. aku tak sangka dia masih ingat kat aku lagi. siap salam peluk cium lagi. 

aku ingat lagi waktu aku sem 1 dulu masa bulan puasa, aku pernah ikut reen pergi tidur rumah makcik dia ni kat puchong. tiba-tiba hari sabtu petang tu reen jatuh sakit dan malam tu jugak abang reen turun puchong ambik dia bawak balik johor. 

dan tinggallah aku keseorangan dekat rumah makcik reen yang aku baru kenal sehari tu. nak balik hostel, takde sape kat sana semua balik rumah. nasib baik family makcik reen ni bagi aku stay kat rumah dia sampai malam ahad. 

dan yang bestnya, family makcik reen layan aku macam family diorang. tak macam aku ni orang luar pun. anak dorang yang bongsu dengan second bongsu siap lepak-lepak ngan main-main lagi kat bilik yang aku tidur tu. aku pulak yang jadi segan dengan diorang.hehe.

masa jumpa balik dengan budak-budak tu, aku tanya dorang ingat lagi tak dekat aku.
tapi dorang jawab tak. ;(

tapi bila reen ingatkan dorang pasal dulu, baru dorang ingat balik kat aku. ^^

terima kasih sekali lagi sudi tumpangkan saya dulu, makcik ai reen. =)


ni gambar-gambar kenangan kitorang kat Johor.



nampak  singapore tak?



funfare danga bay.



awan hari itu cantik.



1bumbung.



sehari sebelum mereka kahwin.



dewan perkahwinan.



anak gadis.



tunggu rin kahwin la baru dapat pergi johor lagi. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------


she`s my wife.




you`re mine.




yes, you single but i`m married.




saya sayang awak.






sweetnya awak, vanilla coklat. :D




ramalancuaca : sem yang paling membusykan.

Friday, February 3, 2012

cupcake KPTM.


hari ni kami ditugaskan menjual cupcake. 




hampir macam ni jugak la rupa cupcake dia. tapi cupcake yang kami jual cheese cake. dari 48 biji sekarang tinggal 4 biji. harga cupcake ni rm3.50 sebiji dan rmo.50 tu akan didermakan kat tv3 bersamamu.

lepas tak habis jual kat kolej tadi, aku bawak balik kotak cupcake tu nak try jual kat kedai makan. masa on the way lalu kat sungai kerayong pakcik-pakcik teksi tetibe nyanyi lagu happy birthday reramai.

ingat birthday aku ape?





esok kami nak pergi johor. abang rin kahwin. tak sabar nak pergi. 

doakan perjalanan kami pergi dan balik. =)


ramalancuaca : get ready to sleep.