Sunday, September 30, 2012

Perubahan Uitm 3


Non Resident

UITM nie amat pentingkan non resident iaitu student yang tinggal kat luar kolej. dorang siap sediakan satu tempat lagi untuk non resident kat luar U untuk jumpe buat assignment ke, nak online ke, nak berehat ke, tak kisahlah. 

dorang jugak sediakan sticker untuk non resident yang kena tampal kat ID untuk menunjukkan kita nie tinggal kat luar. peraturan baru pun tetapkan non resident je boleh bawak masuk kereta dalam U. 

selain tu, dorang ada jugak buat aktiviti untuk non resident. and if something happened to us outside campus, we can report to them because they will be responsible. cam terjaga jugak kebajikan walaupun duduk kat luar.


ramalancuaca : ldk again? oh no..

someone like you




ramalancuaca : blank...





Sunday, September 23, 2012

Perubahan Uitm 2


cuaca 


cuaca kat sini panas. bukan aku kata KL tak panas, tapi kat sini memang panas. buktinya, baru seminggu aku kat sini, muka aku dah menunjukkan tanda-tanda belak. ahh, aku ada 2 kaler wajah. 

mungkin sebab kat sini setiap bangunan jauh dari satu sama lain. nak pergi fakulti dari tempat park, jauh. kena jalan kaki. nak pergi dewan makan, kena jalan kaki pergi bangunan lain. nak pergi pusat Islam, kena jalan pergi bangunan lain lagi. nak pergi dewan OM pun kena jalan pergi bangunan lain lagi.

tak macam KPTM dulu, semua ada dalam satu bangunan. nak makan je kena jalan sikit. jalan sikit je. ah, KPTM lagi.


ramalancuaca : presentation dah start. all the best for me. =)


Thursday, September 20, 2012

help, care and miss







ko rindu aku kejut ko muni? hehe.. aku pun rindu nak kejut korang. dengan peel setiap sorangnye. sorang, kejut cepat bangun. lagi sorang, selagi tak sampai time bangun, kalau dah bukak mata pun mesti pejam balik walaupun lagi 5 minit alarm nak bunyi. lagi sorang pulak, kejap, 5 minit lagi. ^^




thanks for helping me walaupun ko kena pergi sana, pergi sini untuk uruskan dengan dapatkan sehelai kertas jek. nasib baik ada kau. ^^




walaupun kau jauh, kau still remindkan aku. in fact, bila aku tanya kawan aku, rupanya aku sorang je yang tak dapat borang tu. thanks.. ^^




ana, your sticker is still on my calculator.. ^^


i left the word U. sebab aku tak jumpa mana huruf u. haha. miss 7orang1bumbung.



aku sekarang tinggal bawah bumbung dengan 7 orang penghuni jugak. tapi my 7orang1bumbung will always be the best.



ramalancuaca : when it is hard, i always remind all of u.

Tuesday, September 11, 2012

Perubahan Uitm 1


nama

kat sini aku ingat nak tukar nama aku sebab aku ade housemate dengan classmate yang nama sama dengan aku, anis. so, bile orang tanya aku akan perkenalkan diri aku sebagai izzati. 

tapi bila aku dah perkenalkan diri aku sebagai izzati, bila kawan baru aku panggil nama izzati, aku pulak yang tak toleh. lupa nama aku sekarang izzati. hehe. 

kawan-kawan kptm aku pun dah biasa panggil aku anis. so, suka hatilah nak panggil aku apa. nak senang, anis aku toleh. izzati pun aku toleh. ye dak? 


ramalancuaca : untunglah uitm arau, budak kptm semua dapat 1 kelas. =)

Friday, September 7, 2012

All Are New


10 september 2012

my new life
my new college
my new friends
my new roommate
my new housemate
my new classmate
my new lecturer

all are new

wish me all the best








hwaiting !!


ramalancuaca : me can do it..



Saturday, September 1, 2012

cuba - gagal - cuba lagi - berjaya


lesen ape cerite?
emm, dah lepas dah.
tapi aku ambik 2 kali.
yeah, aku fail mase first time ambik.
fail kat parking.

perasaan aku masa tu, same macam video nie.




aku dah takde semangat nak test jalan raya lepas tu. kecewa sangat. bertakung air mata waktu ayah dengan mak aku call tanye macam mana semua. then, aku ambik lagi sekali dalam 2 minggu sebelum raya. sebelum aku ambik test lagi sekali, scene yang time aku fail asyik terbayang kat kepala otak aku. 

tapi alhamdulillah, aku lulus untuk kali kedua. 

mase diploma sebelum nie pun, boleh dikira aku lulus lepas aku dah merase kegagalan. 

Insya Allah, time degree nanti aku akan lebih berusaha untuk terus berjaya. moga-moga. 

ramalancuaca : lepas dah lama bende nie jadi, baru aku boleh tersenyum bile aku ingat balik. peace. ^^