Tuesday, April 23, 2013

uitm day


assalamualaikum.
dah lama tak menulis. rindu.
jom kita mulakan.


hari khamis 4 april lepas kelas aku ditanggungjawabkan untuk anjurkan event anugerah bestari dan dekan. yang best kat uitm nie bile setiap orang ade tugas masing-masing dalam event-event yang diadakan. macam kelas aku 5D kene buat event majlis anugerah bestari, kelas 5C kene buat sports day dengan family day, kelas 5B kene buat event ilmu bestari and lastly kelas 5A kene buat dinner tolong senior part 6. 

so, dalam kelas bahagi lagi tugas setiap sorang and aku under ajk hadiah. walaupun aku tak dapat naik pentas sem nie untuk dapat anugerah, naik pentas bagi hadiah pun bolehla. :P



ini sebahagian dari gambar sepanjang majlis tu berlangsung and kalau korang perasan sorang mamat yang gambar bawah tu, he is one of the artist that night. dia main keyboard lagu flow in the river. cayaq hati cek dengaq lagu mendayu-dayu tu.

alhamdulillah, event nie berjalan lancar and walaupun ade dengar komen-komen dari senior and lecturer, kitorang rasa kitorang dah buat yang termampu and kalau ada peluang lagi kitorang buat lagi baik. In syaa Allah.


---------------------------------------------------------------------------------------------



sports day nie pulak diadakan sehari selepas majlis anugerah bestari. aku seperti biasa hanyalah sebagai penonton yang setia menyokong ahli pasukannya. haha. ada 3 game je futsal, bola jaring dengan bola tampar. kelas aku dapat tempat ke 3 untuk bola tampar dan futsal. 

sports day nie start petang sampai malam. dekat pukul 12 baru habis sume. 


---------------------------------------------------------------------------------------------



nampak tak kelas aku menang banyak hamper?
banyak giler game yang dorang buat tapi yang best game yang dorang buat sume ambil dari running man. game bibo, minum lemon, melukis pastu teka menatang ape, tali yang lompat-lompat pastu sorang-sorang masuk and banyak lagi. aku pun tak tau nama game tu. 

family day nie lak diadakan sehari selepas sports day. yang gambar macam makeup tu pemenang mr korea. hensem tak?

hari tu jugak birthday housemate aku, anis. happy belated birthday, nis. macam cakap kat diri sendiri jek. :P

walaupun aku tak join jugak game-game nie, tapi dak kelas aku yang menang berbesar hati berkongsi hadiah. kitorang pun pakat makan ramai-ramai dalam kelas. heee..


----------------------------------------------------------------------------------------

lepas nie ade dinner pulak. walaupun mula-mula aku ingat tak nak pergi tapi lepas jadi ahli mobac nie rasa macam tanggungjawab lak untuk pergi bagi support. ahli mobac?



mobac nie persatuan untuk degree fakulti akaun. tetibe aku macam teraktif sem nie masuk persatuan nie.



nampak lagi tak keaktifan aku sem nie?
setiap kali ada aktiviti kat uitm, dorang mesti sediakan sticker untuk pelajar. kalau sem lepas dari mula sem sampai habis sem, aku kumpul 4 sticker je. sem nie terbanyak lak.


thats all for this mid term break. kalau ada umur yang panjang aku menulis lagi.


ramalancuca : berita tergempar? daebak.

Tuesday, April 2, 2013

is anyone home?


tok! tok! tok!

is there anyone home?

tok! tok! tok!

nobody la..

okbai.




ramalancuaca : i want nobody nobody but you.

Sunday, February 3, 2013

classmate and my life





1st picture : my mgt groupwork waktu pergi interview Al Ikhsan. fortunately, our group got the highest mark in this assignment. ho yeah.

2nd picture : my new friend from uitm johor. jalan-jalan dekat booth yang bukak waktu dak uitm si tengah grade.

3rd picture : keluar berjalan di jj yang baru bukak kat manjung. 



gambar nie pulak waktu our last day class and we decide to go out with all the classmate. takde gambar reramai sebab tak amik kat dorang. kitorang pergi makan kat area lumut and midnight kat tepi laut sekejap. dalam 7 kereta konvo and we had the longest table for dinner. excited jap. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DINNER




ini housemate dengan two of uitm si lecturers.




picture tengah is my classmate tapi tak semua ada. 


although it is busy and tough during degree, sometimes i laugh because of them even now there are conflicts between us. opss!


ramalancuaca : i hope still can be with them in the next semester.


housemate & my life






introduce my housemate!!

1st picture, from left : ann, meah, kina, alia, anis, me and huda.


semuanya aku baru kenal awal sem degree nie kecuali kina sebab dia classmate aku waktu sekolah dulu. dia la yang tolong aku carikan rumah sewa untuk degree nie sebab dia memang asal uitm si dari diploma.

gambar nie waktu kitorang pergi jalan-jalan release tension.

so far, dorang sume housemate yang baik. walaupun dorang dah lama kenal antara satu sama lain sebab semua asal uitm si and baru je kenal aku untuk degree nie, dorang treat aku macam dah lama kenal. yup, aku selesa kat rumah nie buat masa nie. 

 kina is my roomate and huda is my classmate. 

for me, degree in accounting is so tough that my tears flow many times because of it. so many assignments, tests and quizzes berturut, presentation and many more. even classmate aku yang dapat anc waktu dip pun post nie lepas final exam maf hari tu,


ada bran nk amek dgree akaun? sya nsihtkn..hmm xpyh la amek weyh!! nyushkn kpla j..grrrr!!!!


itu yang dapat anc. aku? its too late for me to turn back, i think. bukan nak takutkan, tapi kena berusaha more and more and more and more to success. totally different from dip in acc.

 kalau result keluar nanti, boleh tak aku taknak tengok? or kalau aku dah tengok, can i keep it secret? or please dont ask me?

except if i get dean list. bahaha. memang macam nak capai bintang di langit.


ramalancuaca : can i?


Sunday, January 20, 2013

CN BLUE I'm Sorry





rindu nak update.


ramalancuaca : will update soon.. =)