Monday, May 28, 2012

hakikat sebuah sumpahan













patik menjunjung titah tuanku.. =P


ramalancuaca : terjumpa waktu baca komik.



Sunday, May 27, 2012

harian metro


hai..
saja nak habaq muka kami masuk paper harian metro.
tapi kecik je la.
kena zoom in baru nampak clear kot.

mai tengok..hehe..


tu.gambar belah kiri bawah sekali. tak nampak sangat pun.haha.


ramalancuaca : tinjau-tinjau la kalau rajin.. =D


Friday, May 18, 2012

because I miss you



video


ost from heartstring.


ramalancuaca : mian? dengarlah lagu kat atas.

Monday, May 14, 2012

what will you do?



won bin : jom kita lintas jalan guna jejantas.
yong hwa : taknak la pakai jejantas, lambat. aku nak lintas guna jalan raya la.
won bin : ouh, jom la.


yong hwa melintas dulu diikuti won bin di belakang. tiba-tiba yong hwa terdengar bunyi berdentum. sebaik yong hwa berpaling, won bin telah tercampak di atas jalan raya disebabkan dilanggar kereta. tanpa sempat won bin dibawa ke hospital, won bin telah menghembuskan nafasnya yang terakhir.










ramalancuaca : it will be remembered till die.


Wednesday, May 9, 2012

i'm married


ayat di atas refer kat sepupu sebaya aku yang baru kahwin.

bukan aku eh.

cucu perempuan pertama belah ayah aku.

majlis?
anak sulung pulak, meriah la.



acara : nikah
tempat : masjid putrajaya
tarikh : 28 apr 2012



masa nak start akad nikah.
masa kadi tanya ' ada berlatih tak?'
pengantin ' ada '.
cayalah, sekali lafaz je.


time baru sampai kat masjid putrajaya.
bila dah masuk dalam, nampak orang berjubah biru je.
sepupu aku cakap, da macam citer harry potter da.


the craziest cousin.
left : maman, ikram, ifwan, safwan.


tak pernah lepas dari buat mulut itik dia.




all the uncles, aunties, cousins and me. =)




acara : malam berinai & marhaban
tempat : kajang
tarikh : 28 apr 2012



masa baru lepas marhaban dengan tabur mende-mende tuh.




senyum lebar kau diapit jejaka-jejaka. =D





masa orang tengah marhaban, kitorang kat luar bergambar.
bagus nyer budak.




acara : kahwin
tempat : maktab polis diraja malaysia
tarikh : 29 apr 2012

 
this is the king of the day.




budak paling depan tu asyik nak merangkak lari dari gambar je.
and his mom says ' he can walk for 0.005km ' =D






vespa di atas pelamin.




ini flower girl and errr.. flower boy?




frame, misai, kening, spectacles tu idea sepupu aku.




this is candy booth.
ada sorang budak tu, setiap 5 minit dia datang ambil candy.
tak muat tangan, dalam kopiah dia pun dia letak.






this is photo booth.
sesape yang nak snap picture with all the spectacles, misai, kening, frame bolehlah kat sini.
aku pun tangkap gak gambar 'im married' alone.haha.





how's my mum?
tak pernah aku tengok dia tangkap gambar lentok camni. =D




ramalancuaca : twenty five, may I?





Thursday, May 3, 2012

perpisahan


seorang lagi telah pergi
tinggalkan aku keseorangan
betul apa yang kawan aku cakap
' tengok orang pergi dan ditinggalkan keseorangan lagi sedih dari kita pergi tinggalkan orang'
mungkin dah takde jodoh kita untuk bersama lama lagi

buat kau, 
ye, terima kasih sebab pernah jadi sebahagian aku
 menghadap suka duka, tawa riang bersama
lately ni, semua benda aku buat dengan kau
sampai hati kau tinggalkan aku

apa-apa pun,
semoga kita semua success dalam apa jua yang kita buat
semoga berjaya

p/s : jangan kau betul2 jadi sparta lepas keluar nanti. haha.



selamat tinggal sahabat.


ramalancuaca : i can be strong.