Monday, February 28, 2011

Bukan cinta biasa

       cinta..
         rindu..
             kasih..
                sayang..

tbe2 rase rindu kt mak. padahal baru sebulan x blk.

masakan? mom the best..
sesi luahan perasaan? still mom the best..
duit?   'maaa, nk duit..'
                ' nah '
                ' topup? '
                ' sok mak suh ayah g topup'
pakar menjahit? my mom..

nak ape lg? semuanya mak la..
orang ckp besenya anak prempuan lagi rapat ngn ayah tapi aku lg rapat ngn mak aku. hampir semua rahsia mak, aku tau.
' mak, jgn mcm2..' =D

kalau aku ade ape2, mst kol mak aku.
kalau time x shat k, demam k, ade problem k even hal yg remeh pon mst kol mak.
' ma, akak demam..'
' da mkn ubat lom?'
' da..tgh baring. pening kepala..'
' g la rehat. t mak kol blk..'
mood : air mata mencurah-curah beserta air hingus bagai air terjun.

prnh sekali aku kol mak sbb serabut fikir satu hal. tapi bila da kol, aku x sentuh pon hal yg aku rase serabot 2. aku just sembang2 cam bese tny itu, tny ini, pot pet sana, pot pet sini, citer gosip2 sikit, tny sal kucing dan bla bla bla. pas 2 bile da abes mencurahkan air liur, mak tanye,
' da ok da?'
' ha? aa, aa da ok..'

                   mom, u're de best.

kalau da name mak mmg mak kn. kuat tol gerak ati die. kdg2 xyah ckp, da tau da.
aku paling terluka kalau tgk mak aku mengalirkan air mata. rasa cam nk nangis sekali je. waktu kecik ( x kecik sgt pon ) mak prnh menangis sbb aku.

' akak janji xkn wat mak menangis lg..'
' akak minta maaf..'

        sebak jap..
        sekejap je. smbg blk.

sesiapa yang ada mak, hargailah masa die ada sbb nnt die da hilang, kt xkn menyesal sebab waktu die ada di dunia kt da layan die dgn layanan terbaik kt.

ramalancuaca : akak selalu doakan mak bahagia dan panjang umur. akak tak boleh bayangkan kalau tbe2 kehilangan mak.mesti rase dunia gelap. akak pernah bayangkan hidup tanpa mak, tapi mmg x boleh. kalau boleh, mak jgn pergi sblm akak eh..sayang mak. ;)

Sunday, February 27, 2011

Rolling rolling

pagi ahad nie syok btol klu golek-golek atas katil ( katil xd, saya tdo atas lantai ) sambil tgk tb k, on9 k, breakfast k tapi saya terpakse bgn awal pg.
ko bgn kol 5 nis?
x caye aku..

nape la uitm nie wat xm ari ahad. wat la hari biasa, bg cuti  pas 2 wat xm hari 2. xd la ssh sgt. pnt kami x berehat seminggu. alah, baru seminggu. blom sebulan, 2 bulan, 12 bulan, 3 tahun.

' ko nie asyik2 ssh. asyik2 ssh. pe yg senang? mkn sng.. '
' mkn mmg sng. klu x sdp pon sbb lapar abes jugak. '
'  t ko da keje hari2 pegi pg blk ptg, pegi pg blk ptg. da xd da abes klas awal, blk awal. lain la klu lepas lunch, ko ponteng keje. balik la awal. '

                 ko ckp pe nie? boring aku bce. continue..


aku nk ckp sal hari ahad je. da xm 830am, kluar la umah kul 750am. baru aku prsn, sunyinyer pg ahad nie, kete setakat sebijik dua bijik je lalu. mst sume ngh membuta lg. nk jln tgh jalan pon boleh, nk golek- golek pon boleh. ahaa, tpu. tapi serius mmg sunyi, cer korg g try tgk. nk lintas xyah tgk kiri kanan jalan je. ahaa, lg tpu.

klu x, jgn harap la. nk lalu tepi jalan pon tkt.  tahap tkt nk lalu atas jln tar tu smpi jalan kt tmpt yg bkn jln da. x ksh la tanah merah k, pasir k asal rasa selamat jalan je. lepas dgr sal kes ragut kt kwsn nie, lg tkt terutama nk blk sorg2. jalan nk cepat je da mcm kene kejar hantu.

                     eh, ckp sal hantu.

smlm kn, waktu saya tdo kt blk sorg2, tbe2 saya rasa mcm berada di awangan, badan x leh nk gerak, kaki x leh nk angkat, mata cam ssh nk bukak. saya x tau kenape tapi kwn saya ckp die selalu kene hempap ngn ' benda ' tu. saya x sure tapi cam saya pon da kene je. takut..
' jangan kacau saya, saya cuma nk stdy je dlm blk 2 '

ramalancuaca : dgr kata duit mara bln nie dpt lebih byk drpd biasa. :D

Wednesday, February 23, 2011

ABPKPTMKL

Anugerah Bintang Popular Kolej Poly Tech Mara Kuala Lumpur tahun ini jatuh kpd

   jeng...

    jeng...

    jeng..

    jeng...

    jeng...

    jeng..

     jeng..

Haireen Ladyana..=D ( mengampu )

terima kasih la awak promotekn blog saya yg aneh nie. saya suka. sayang awak. terima kasih jugak sbb tlg saya tmbhkn chat box ngan gratisan muzik. pas ni klu ade pe2 saya mnx tlg awak je la ye..

rasa seronok lak tgk follower yg dari sorg naik 2 org pas tu naik 3 org and skg da 5 org. happy.
cehh, baru 5 org.. gaye da mcm 50 org.
tp xp, saya ttp suke.
terima kasih the first five follower saya.. ^_^

hari ni nk update faster2. ade 3 past year FAR sedang menunggu. klu x siap nnt kene halau kluar dari kelas. kalau kene halau, t x leh stdy. madam yg ajar far kali ni best so jangan lepaskan peluang yg ade. lab test myob pon esok gak. saya x pndi wat myob lg nie.so, jom kt stdy ramai2.

ramalancuaca: wish me luck tomorrow, the day after tomorrow, the day after tomorrow and tomorrow and forever.. =D

Monday, February 21, 2011

Semangat yang datang dan pergi

Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu..


entry yg tiada kaitan dgn tajuk. saje nk mhiburkan hati yg tgh lara. kehidupan mmg x mudah kn? banyak btol dugaan sblm nk berjaya. harap2 semua 2 dapat ditempuh smpi ke akhir.

dalam minggu ni je, kene siapkan roleplayer, jawab kuiz segala, test mid sem lg. semuanya minggu ni. aku ni yg x pernah nk ponteng klas pon, da ponteng da.
see? enjoy boleh, tapi bila study penyakit2 yg x prnh ade pon da muncul.

' saya minta maaf, sir. saya rasa x larat sbb 2 saya blk rumah td. lepas ni saya x wat lg '
' mak, akak minta maaf. mak doakan yg terbaik wat akak eh '

mula2 tu, semangat mmg membara2. tapi makin lama dgn peel org 2 mcm ni, peel org nun camni rasa cam malas sangat. tapi sebenarnya, kdg2 ragam manusia2 mcm ni la yg mceriakan dan boleh jd jugak menyebalkan.

' Ya Allah, berilah hambamu ini kekuatan '
' agar dapat bisa pulih semua'

ramalancuaca : ingin buat yg terbaik. demi my parents and frends that love me.. =D 

Sunday, February 20, 2011

Cuaca yang indah lagi berseri

awak, awak..
saya minta maaf..
bukan niat saya nk sembunyikan apa2 dari awak..
saya cuma malu, segan dan segala perasaan yg ada la..

aku baru je buat blog ni. so, sepanjang aku wat blog ni, kwn2 rumah aku x tau. sebab aku malu nk bgtau. mlm semlm aku kluar blk lmbt. time blk, kwn2 aku da nk tdo. tbe2, pg td kwn aku tegor,
" nis, aku ade jmp blog baru"
" ha, blok? "
" blog.. B L O G.."
" maksud kao?"
" aku jmp blog ramalankajicuaca "

rupanya, mlm aku kluar 2 dorg bkk blog aku..

lepas 2, ktorg kuar g ts nk tgk wyg. trun je tangge,
" nis, cuaca hari nie panas la"
" nis, aku ramalkan cuaca hari ni ......"
" nis, cuaca nk mendung la.."
" nis, cuaca ......"
" nis, aku ramalkan ...."
" nis, t aku nk keje kt tmpt ramal cuaca la "
' nis, nis, sini jap '
' nape?'
' nie pelangi '
' nape ngn pelangi?'
" cuaca.."

haha..wakenabeb..
ape yg kwn2 aku ckp hari ni, semuanya.. SEMUANYA pasal cuaca. mmg aku kene abes-abesan la rinie. sory la korg, x gtau.. malu, shy dan segala bagai.. =D
nie korg da tau, pas nie korg jd follower aku yg tbaek eh..
sayang korang..=D

ramalancuaca : sini ada hantu..

Saturday, February 19, 2011

Kg Puah Lembah

             Merakyatkan Seni Budaya
             Sabtu - 8.30 am - 5.30 pm

               Semalam dak umah aku, wani ajak pg umah die kt Kg Puah Lembah, Gombak. Rupa-rupanya kg die mengadakn program merakyatkn seni budaya. aku smpi umah die dlm kul 10 mlm lebih. da lama x naik kete cam sardin. bayangkan, 1 kete 8 org naik tmasuk pemandu. sume duduk da mcm org kaya. sorg kene beriba. naseb baek x jauh tren sentul timur ngn kg puah. pas 2 da smpi ktorg pg jln sekitar kg dan sempat tgk sekejap psembahan tarian makyong anak jati kg puah. then, ktorg g mkn lauk yg telah dimasak secara gotong - royong kt situ. ( formalnya ayat ) mmg masyuk la. sedap kot.

               hari nie ktorg bgn kul 9 pg.. pertama kali dlm sejarah hari sabtu ktorg bgn awal. =D
tbe2, mak wani ckp " sume pki baju kurung ye"
Alamak! da la baju kurung x bwk. abes punggah almari wani cari baju kurung. dekat kul 11 baru la anak2 dara 7 org ni kuar umah. first event yg ktorg pg tgk budak2 tadika mewarna. mcm2 colour dorg letak. colour muka wane itam. baju pon wane itam. ade dak lak kemas je die colour. colourful btol. tgelak tgk dorg nie. ah, aku time kecik pon cam2 gak.

                  next destination, makan. smlm da sedap, hari ni pon mst sedap. mcm2 ada. pulut kuning, rendang tok, ayam golek, bubur jagung, ikan masin, sup ekor fresh, lemang dll. mmg banyak giler.acara pon banyak. lepak lak kt pondok tepi sungai dgn anginnya. mmg best la tgh2 kota ada kg mcm nie. majlis ni dirasmikan oleh Dato Dr Rais Yatim. lepas dgr ceramah, tgk psembahan kebudayaan, puppet, dak kecik mnyanyi, orkestra sek wangsa maju, gamelan, haziq af pon dtg, knal x Haziq?
 x, takpela.. dan persembahan istimewa oleh Datin Maznah yg menyanyi lagu minang. boleh tahan suara terutama pitching tggi.

                     tapi kesian kt dak jati kg puah yg blatih smpi mlm x dpt nk wat psembahan kt dpn Dato Dr Rais. lepas acara da selesai, baru dorg wat psembahan dpn warga kg puah. karaoke pon ade. lagi satu, ktorg x sangke pcik yg karok plg akhir tumbang kt pentas disebabkan serangan jantung. harap2 pcik 2 selamat. secara keseluruhannya, Kg Puah Lembah mmg terbaik la. tanks to wani gak coz jemput ktorg pg umah die. klu x hari2 mggu cam ni, mkn sardin je la ktorg. ^_^

ramalancuaca : nk pg main bowling.

Friday, February 18, 2011

Mentor Mentee

                                    spe ade mentor??
                                       saya! saya!
                                  baru nak mengaku..

penting k program nie? selama aku dok kt kptm 2, sekali pon x prnh pg jmpe mentor. hari ni baru first time. jmpe blk dak2 klas aku waktu sem 1 walaupon x sume yg dtg. tbe2 rasa rindu datang bila teringtkan waktu aku baru masuk sem 1, waktu aku bru 18 tahun, waktu aku baru kenal dak2 umah aku, waktu aku baru knal dak2 klas aku.banyak kenangan waktu 2. slalu kuar sme2, tgk wayang sme2 smpi kdg2 tu satu baris kerusi kt wayang  penuh ngn dak sec 8 warga kptm je. hehe.. tapi sume 2 da blalu, sekarang ktorg dah x macam dulu. dah makin jauh. semakin jauh..

                              Ya Allah, jauhnyer melalut.
sal mentor 2, aku harap mirul, sbgi ceo dpt wat pe2 program yg dpt dekatkan kt semua blk. aku sokong sgt cdgn nk pg tgk teater 2. cpt mirul!! wat kertas keje. aku nk pergi.. jangan malas. haha..

                                    selesema..
kenapa engkau dtg pd saat-saat nie. sian hidung aku yg belah kiri nie, x dpt nk bnyawa dgn sempurna. lagi satu, nape kao dtg bwk penyakit tekak skali. sian tekak aku. nk telan air liur pon sakit. nk mkn, apatah lg. tapi disebabkn ingin kekenyangan, aku telan jua walaupun sgt pahit rasanya.( ayat nk best je )

hari nie dapat mkn nasi minyak free. time kasih abang kerana sudi menjemput saya untuk mkn. tapi kalau ramai pelajar yg join program td, mst abang x jemput saya kn?
              maknanya, rezeki saya la hari nie.
        jimat duit aku. bukan senang nk mkn nasi minyak nie.
             time cuti org kawin je buat nasi minyak.
     nanti time aku kawin, nk wat nasi minyak special la.
               ape yg specialnyer?
                 tungguuu.. ^_^

baru2 nie, ade seseorang ckp aku sweet.. ssh nk dgr org ckp camtu kt aku. besenya aku yg ckp kt org lain. so, time kasih awak.. ^_^
saya sgt hargainya walaupun saya menafikannya.

ramalancuaca : ingin putar masa kerana nk jumpa awak yg tau pasal diri saya, tapi saya x tau ape2 sal diri awak.

Monday, February 14, 2011

Maulidur Rasul

jom kt semua pg berarak..klu mls, pg bukak tv dgr ceramah agama sempena maulidur rasul.

disebabkn hari ni cuti, jadi semalam kami dari bekas bilik 11-3-15,  (x ingt no umah sewa) telah meluangkn mase utk menonton movie dan segala show yg ade. drama pertama yg kami tonton, PLAYFUL KISS..
sgt sgt sgt sweet. walaupun seung jo sgt garang dan jarang mengambil berat, tapi bila sekali die memulakn langkah, sgt sweet.. ^_^

show kedua, SUPER JUNIOR INTIMATE NOTE. rancangan utk myatukn ahli kangin vs sungmin dan eun hyuk vs heechul yg kekok bersama. sgt2 best dan sgt2 klakar. rncgn yg super junior masuk sume gempak. siwon, donghae, khuhyun, leeteuk, heechul, shindong, sungmin, ryeowook, kibum, kangin, eunhyuk, hankyung dan yesung..
mak! nmpk x. anak mak berjaya mengingati nama2 grup suju yg rmi giler.
" kalau km ingt buku cam 2 kn bgs"
" ye mak "

filem seterusnya, PARANORMAL 2. tak la tkt sgt. tapi ade gak yg ttp muka ngn bantal. tapi bukan saya.
ade sorg kwn saya
" nis, amik citer hantu 2, citer hantu nie"
" ko nie, citer hantu yg lepas pon x abes tgk lg "
" hehe"
kwn saya seorg 2  sgt suke tgk citer hantu, tapi bile da bkk, sume bantal kt die. hehe, x, saya tpu. bantal die je die pgg. ade sekali 2, eh bkn skali. da 2 kali die mngis tgk citer hantu. saya yg jd tkt tgk die. sabar ye ***..

ramalan cuaca : nk pegi jalan tar blikn tudung utk mak dan kwn yg tempah. =)

Sunday, February 13, 2011

Satu Liter Air Mata

sesuatu tlh mnyayat hati smlm.
         1 Litre of Tears.
tabahnya sorg budak sek melalui penyakit yg tiada harapan utk sembuh dan tiada ubat yg dpt mgubati pnyakitnya. mpunyai keluarga yg sgt pnyayang dan seorg kwn lelaki yg sgt sweet. suka laki 2.. =D

" x syak dia anak saya "
" kalau dia ada hati nk dgr, dia akan faham apapun yg awak ckp "
" sblm saya dpt ckp dan tersenyum mcm ni, mugkin perlukan seliter air mata "
" saya suka awak "

          3 idiots
hindustan. best sgt. mpunyai nilai persahabatan yg cukup kuat. ranchoddas chanchad, farhanitrate dan prerajulisation.

" semuanya akan baik "

smlm rancang nk beristirehat di tmn pudu ulu, tapi disebabkan hujan lebat beristirehat di rumah je la. hari ni baru siapkn assignment2 yg ade. susah btol nk ubah sikap menangguh ni. mggu dpn nk kene buat roleplayer. due date hari ahad. sgt buzy da mcm artis da. saya blakon mjadi seorg pekerja yg sgt baik. sesuai x? =D perhatian kpd pgarah filem dan drama : lepas nie da boleh ambil saya blakon filem anda. bayaran saya x mahal mcm tutt.. tapi hanya pada hari minggu sahaja. lalu kt blakg je pon boleh.. ^_^

            Maaf
saya bukan xnk layan awak. tapi saya xnk bagi harapan kt awak. saya rasa awak boleh dapat yg lebih baik dari saya. saya harap awak x tunggu saya lagi. saya sayangkan awak sebagai seorg kawan. x lebih dari tu. saya minta maaf dan terima kasih.

ramalan cuaca esok: ingin mencari sang arjuna buat diri ini.. =D

Thursday, February 10, 2011

Penghulu Segala Hari

Jumaat..
Hari kelas pukul 8..
Jumaat..
Hari beg paling ringan..
Jumaat..
Hari utk blk kg halaman..
Jumaat..
Penghulu segala hari.. =)

pagi semalam LRT bagai ingin pecah.
pak cik, kenape dtg lambat?
kan da penoh. kesian saye, nk masuk sebelah kaki pon x muat.
nasib baik ade seorg yg baik hati mberi ruang utk saya bnafas.
kesian kwn saya yg lain, kne tggl..
lain kali pakcik dtg cpt skt eh?
terima kasih krn selalu mbawa saya ke mana saya ingin pergi.
saya akn selalu mngingati jasa pakcik.

ptg nie ade seminar keusahawanan. mcm malas nk pg
tp da tulis nma, pg jugak la. klu prsn mls mguasai hati,
smpi bile pon x bjaya. pg je la, mgkn akn dpt sesuatu yg bharga..
kalau bnasib baik, mungkin dapat pg umrah free. tapi utk org yg
kurg bcakap cam aku, peluangnya mgkn tipis.
yg penting, dapat mkn free. =D

ramalan cuaca esok : cuti.tido.movie.assignment.study.

Tuesday, February 8, 2011

Hari yg panas..

Kuala Lumpur..
telah slmt smpi utk meneruskn pjalanan hdp yg msh pnjg..=)

biasa aku nek bas smpi 3 jam je, tp krn JEM waktu itu tlh mngkt k 6 jam..
dr pukul 330 pm hgga 930pm..
dr jln highway k jln lame dan kmbali k jln highway..
tgk?? kematu b****t aku duduk dlm bas lme2..

kwn aku msj..
' ko kt ner ni??'.. 'aku kt perak lg. jem gler vavi'.. 'vavi 2 ape'.. 'babi la'..
'truk sgt k'.. ' truk la sbb 2 aku ckp jem gler babi '.. ' ohh, aku ingt ko jem sbb babi lalu kt depan '..=D

pg Isnin ade presentation bel..PAGI..
jenuh mhafal skrip smpi tgh pagi..
Alhamdulillah..berjaya lakukannya..
Terima Kasih Allah..=)

setiap org mmg berbeza kn?
ade org matanya lebih besar..
ade org bdnnya lebih tggi..
ade org jari telunjuknya lg pnjg..
saya juga berbeza dr org lain..
saya ada kekurangan..
walaupun saya begini, tapi sy x pelik kn..
saya cuma lain je..

ramalan cuaca esok : offday..nk tdo..tonton episod akhir thank you..^_^

Saturday, February 5, 2011

JEM Strawberry..

seawal jam 9 pg, seorg prmpuan sudah bgn utk bsiap pulg k kg..
siape die?
aku la..cm awal sgt je..
kg pon dekat..sejam da smpi..
motif?
spupu tiri kawin..smpi2, bsalam-slaman, bermakan-makanan, bsembg-sembgn (smentara waktu)
bsalam-salaman dan bpulang-pulngan.. selamat tinggal..=)
bagus kn..

slps pekena pasembor pekan taiping..delicious..thumbs up!!
keinginan utk pulg mbuak-buak..
sedg dlm pjalann utk mguntungkn plus, kereta di depan, blakg, kiri dan kanan..
byk x terkata..tidak!!JEM!!
dari sejam pjalanan, sudah menjadi 4 jam..
dalam otak : presentation x abes hafal lg..esok nk blk..brg x kemas lg..xp, bas kul 330pm..
                   2 la kao,cti sminggu kao buat ape..suke buat keje last mnt..padan muka!!
mak, nk cti lg boleh??

ramalan cuaca esok : bgn pg..kemas brg..habiskn mhafal mne yg blom ingt..
                                     nek bas..blk kl..
                                     Ya Allah, selamatkanlah perjalanan hambamu ini..


                

Friday, February 4, 2011

Bukan Terlarang..

bkn tlarang? mean?

xd mean ape2..
bkn aku buat hbgn tlarang..ohh, tidak!
ia hanyalah sebuah novel yg bkisarkn seorg wanita yg amt mcntai seorg lelaki
ttp lelaki itu mncintai wanita lain..
dan akhirnya mereka dpt bsatu stlh melalui pelbgai dugaan..

jalan cerita yg biase kedengaran..
tp sgt best..
krn? Hepy Ending..=D
tsenyum seorg diri bgi org gile aku bce novel ni..
org kte sume prmpuan sukekn hepy ending..
yes..i admitted that..including me..=)

telanga..
mcm pcik aku ckp..
'dlu ikan nie ternganga.pas tu org bg mkn, die telan.org bg mkn, die telan.
 tu yg dpt telanga..'
' pndi je u nie'..bls mkck aku..=D
sdp gak ikn telanga bakar..cicah ngn kuah die..perghh..terangkat beb..=D
hari nie aku terbang k lembah, kuala kangsar utk rase ikan nie..
dan untuk melihat tanah mkck aku..
da rse macam tgk tapak projek..da boleh jd pengurus projek nie..haha..

ramalan cuaca aku utk esok
: balik kg..ade knduri..spupu kawin..aku bile lg??

Wednesday, February 2, 2011

terima kasih cinta..=)

hari nie adik aku suruh aku ajar die subjek waktu aku sem 1.
subjek mt..wlupon aku dpt A, blagak lebeh
dengan otak yg dah bkarat untuk subjek sem 1
(mcm aku hingt jek subjek sem 2 n 3)  aku pon ajar la..

result? ktorg bdue bgelak ketawe mcm tgh tonton wyg..
bkn mcm tgh tgk wayang lg da, mmg buat wyg sndri..
dgn mak aku kt sebelah men game 'great da Vinci' nyer, 
haa!tgk zmn skg. mk2 pon da terer men game..=D
hri tu, ade org banci dtg umah aku.
die tny mak aku, ' makcik pndi komputer x?'
jawapan : 'nk bkk game taula..'
penyoal: ' ok la 2..' =D

akhir skali, keje x siap..
bkk movie paranormal..
da tkt tgk paranormal, ktorg bgelak ketawe dgn spontan..
'da prnh wat sblm nie ngn dak2 umah, tkt tgk citer seram, diakhiri dgn bgelak ketawe'.

haishh, cmne keje nk siap..
da abes tgk muvie, keje x smbg lg.
pg mkn burger lak..
berkongsi ngn adek aku..
die geget, pas 2 suap aku..
aku geget, pas kt die blk..
so sweet.. ^_^
pas 2..keje die x siap, keje aku pon x siap..
THE END..
Insya Allah, sambung esok..

p/s : ade sesape x nk bwk aku pg tgk muzikal 'terima kasih cinta'
        cam best jek.. =) 


        aku ckp ngn spe nie??
        blog bru buat, mmg sah2 xd follower..
        nk publish, malu..
        it's okay..izz..