Saturday, March 26, 2011

its time to camping


kali ni entry aku nk citer sal pgalaman aku pg kem. aku nk citer pnjg2. kpd yg bminat, truskanla scroll down..=)

Jumaat, 18 March 2011
mggu pas aku pg kem anjuran extreme club kolej poly-tech mara kt sg sendat, ulu yam selama 3 hari 2 mlm. Ktorg btolak dari kolej dlm kol 4 lebih and smpi kt rock eco resort dlm kol 6 cmtu dlm keadaan hujan renyai2. Smpi2 ktorg dgr briefing sikit sal tmpt tu dari tuan rock eco resort, solat asar, mkn ptg- roti kosong bkuahkan air teh ngn pasang khemah. 

Khemah ktorg 8 org duduk. Faci da suh pecah 2 org masuk khemah len tp semua xnk. Itu namanya sahabat sejati. kalau 10 org ade, spoloh2 aku humban 1 khemah..haha..

aktiviti extreme ktorg yg first kembara malam atau dpanggil ‘moonlight sonata’. ktorg masuk hutan kul 12 tgh mlm beratur ikot group by group. ktorg jalan smpi satu tmpt lapang tp sblm smpi situ ktorg kene pnjt satu cerun yg curam. aku x pasan sape sbb gelap tp ade sorg dak group dpn aku jatuh kt situ. bape kali faci try tarik die naik atas, finally die bjaya gak. smpi kt tempat lapang tu, pcik misai tu suh semua duduk. dengan kecerahan bulan mengambang penuh atas kepala yg cantik giler pkck misai tu smbg2 ngn ktorg. then, die lepas ktorg sorg2 jalan kt hutan dengan petunjuk

‘ korg jalan ke kanan je jgn belok kiri dan jgn lupa password pasang-surut’

next, sorg2 jalan. die ckp klo takut wat bunyi ambulan sepanjang pjalanan tu. tp ade dak yg main2 waktu nk trun die bunyi ‘nenonenoneno’.=D

Masa jln sorg2 tu bese la  faci yg da trun awal2 da bsiap sedia kt tepi tu kaco ktorg. Wat bunyi la, tny 
' nk p mana tu?', pas tu tny password 
'pasang?'

aku ingt nk jwb je bnd len tp kang tkt aku yg kene blk.. jawab je la ‘suruttt’..=D

'pasang?'
'suruttt'
'pasang?'
'suruttt'..

Sabtu, 19 March 2011
hari nie kul 6am semua da bgn bsiap tuk mandi ngn solat subuh. lepas tu game, breakfast and kemas khemah. then, ade 2 cameramen dtg tgkp gmbr. die komen ckp aktiviti ktorg x ekstrem. die suh wat aktiviti bkayak dari kedah k johor.

ala bang, saya bkayak kt sunway lagoon yg bape minit tu je pon da sakit tgn..ini dari kedah k johor.perghh, mmg x la.tp cam sonok gak.

tepat kol 12tgh hari ktorg memulakan pjalanan mdaki gunung. paling depan, ayah..tok guru kami. mula2 jalan tu, mendaki je. mengah aku. dgn tanah yg still basah sbb hujan mlm smlm ktorg bjalan dan bjalan. stiap group dpt satu botol utk kumpul pacat. ade sorg minah ni aku tgk x tkt lgsg pacat. asal jumpa pacat amek masuk botol, jmp pacat amek masuk botol.

klu aku lak stiap kali benti, kawad.
stiap kali benti, kawad.
xnk bg pacat naik punya pasal. aku x takut tp geli..=D

makin lama bjalan makin mengah makin mdaki makin licin. naseb baek ramai hero tggu kt setiap phentian utk menarik kami2 yg lemah nie.
Terima kasih..=)

salah sorg cameramen yg dtg td ikot ktorg g mdaki. tbe2 die tny aku
'berat bape dik?'
'39kg'
tros die angkt camera rakam aku..
'antara peserta yg paling ringan'
haha..ringan2 kuat jugak saya bang..=D

masa jalan dlm hutan tu ayah tunjuk kt ktorg daun2, buah yg boleh mkn, air kayu yg boleh minum.
sedap air tu. mula2 ada buih, pas tu kuar la air die setitik setitik. klu air die kuar lmbt, kt shake kayu tu.. .=D
smpi kt satu tmpt, ktorg nmpk pmandangan kt bawah. da bape puluh ke ratus meter ktorg dari paras laut. mmg tggi giler. spe yg lalu highway bwk teropong tu mmg boleh nmpk kot ktorg. (ntah ye ntah tidak)

dalam pjalanan nk pg sg sendat tu hujan turun. mula2 tu agak lebat tp ktorg still truskan pjalanan. smpi kt satu tmpt tu kne trun kt kwsn yg curam. ayah ngn dak2 junior da lepas da. tggl ktorg yg baru nk trun ni. tanah dah basah lenjun, tapak yg hero wat makin lama makin hilang. so, apalagi meluncurla aku.. bapak best..=D

4 jam ktorg amek waktu nk mdaki kt gunung tu smpi kt sg sendat. mmg mcabar giler dengan curam btol2 kt tepi. klu salah lgkh, mmg jatuh golek2 kao smpi bwh. dgn banyak pokok bduri. byk kali gak aku tpegang. da nk tjatuh x tgk da pokok ape, pgg je. dgn banyak pacatnyer tapi sepanjang dlm hutan tu, satu pacat pon x melekat kt aku. x tau la sbb darah aku bersih sgt ke, darah aku masin ke, dorg tkt ngn aku sbb asyik kawad dlm hutan ke..kwn2 aku semua kene dari kaki ke paha ke bontot ke perot smpi hampir ke atas pon ade..=D

tp bile da lama jln da mkn letih aku da x kisah da pacat. nk naik, naiklah jgn pg tmpt bukan2 suda.
smpi satu ketika bila ktorg da lepas halangan kt hutan tu, salah sorg junior jatuh. wlupon mula2 ktorg nmpk nk pecah tp lepas tu sume cam bsatu nk tlg die cam urut die, cari bende tuk balut kaki die, cari kayu, kumpul kain batik ngn pelikat jadikan tmpt utk angkt dak junior tu. then dak2 laki n pompuan gilir2 usung die smpi kt tmpt kem sg sendat.

smpi kt kem sg sendat tu ktorg masak, mandi sg, pacak khemah, cari kayu api. mmg xd kemudahan even toilet pon xd. nk mbuang yg kecik ke besar ke sume kt sg. siapla sorg mak guard kt atas jaga bile kwn yg lain nk tkucil.
'ok2, xd org dtg..'

Ahad, 20 March 2011
pagi tu lepas solat, gotong royong masak tuk breakfast ngn tgh hari. lepas breakfast ktorg main lumpur. aksi ape yg ktorg x wat?
meniarap, jalan itik siap bunyi skali, rendam muka dlm lumpur 5 saat.. mmg 5 saat je tp 3 kali ktorg rendam..da 15 saat tu. amik lumpur lumur kt muka. 
kesan die utk aku? jerawat beb! =D
aksi pas2 baton pon ade tp tu dak laki je la wat. sian spe yg group ngn mr boo tu..^_^
dak pompuan xnk wat tu yg kne denda lumur lumpur kt muka segala bagai tu.

then, aktiviti kt sg lak. men game pas tu percik air kt group yg kalah. aku plg sian kt group duku boom.. (group aku la tu). pas tu rmi2 nyanyi lagu pahlawan telur. nk dgr?
cari mr google la.

pas tu siap2 solat zuhur ngn mkn tgh hari. time mkn tgh hari nie ade org besar kptm dtg. ikot group ktorg mkn atas daun pisang rmi2. time mkn group aku dpt sambutan dari pcik cameramen. Siap interview lagi. haha.burok lantak tol.

then acara akhir, baca surat dari peserta komen sal kem kt ulu yam nie. semua surat die bace.
tp kan surat yg terakhir tu special skit. =)
xnk citer la..

tapi aku nk ckp kem nie mmg best giler. klu korg bace citer ni maybe korg x dpt sgt feel tu tp klu korg rasa ape yg ktorg sume rse mesti korg pon ckp best.
cuma nanti kesan die korg akan sakit satu badan dan mungkin akan tumbuh bintik2 merah yg sgt sedap apabila digaru. yg perempuan tu pon mungkin hantaran akn turun sikit kesan dari calar balar mcm aku..haha..

ramalancuaca : final assignment for bel..

Friday, March 25, 2011

Finally

nk wat pengumuman nie..
saya da smpi umah..
yeayy..

ahaa..cam budak2.
tapi saya rindu umah.
rindu mak.
rindu ayah.
rindu adik.
rindu sumalah.

nak mintak mak masak sedap2.
nak mintak adik bawak g jalan2.
nak manja2 ngn ayah.
yah, akak ade hadiah kt ayah utk bufday bln 2 ritu.
sory bg lmbt.
^_^

nak citer kt mak ngn ayah waktu g sunway.
nk citer waktu g kem kt ulu yam.
nak tunjuk lakonan saya yg teruk waktu roleplayer.
saya x tau camne sir bg mark.
lakonan saya dpt markah tggi beb! =D
nk tunjuk bintik2 merah yg da naik kt kakitgn anak dara dorg nie.
gatal siot.
haha..ngade..

xp, 2 hari je saya dpt wat camtu.
ari ahad nk blk da.
pas nie abes final baru dpt blk lg.

td blk naik tren ets.
2jam 20min da smpi Ipoh.
tp balik naik kls.
3jam baru smpi.
balik ipoh bdua ngn ain.
tp blk kl da btiga.


ramalancuaca : saya tau sesuatu..=)

Monday, March 21, 2011

Pertama Kali

pertama kali setelah wat blog, ade org tag aku. jom kt jawab ramai2..=)


1) Adakah anda rasa hot ?
tidak sama sekali..=)

2) Upload wallpaper laptop

3) Cerita pasal wallpaper berkenaan ?
my beloved family..=)

4) Bila kali terakhir makan ayam ?
hari sabtu.mkn ayam bakar kt kem sg sendat..=)

5) Lagu terakhir anda dengar ?
tears by snsd..=)

6) Apa yang anda sedang lakukan semasa menyelesaikan tag ini ?
tgh baring2 smbl on9..=)

7) Selain nama sendiri, anda dipanggil apa ?
anis, izzati, akak, sayang..=)

8) Tag 8 orang

9) Siapakah no 1 yang anda tag ?
seorg yg aku kenal bile aku baru masuk kolej nie.love you..=)

10) Katakan sesuatu kepada no 5 yang anda tag
kwn yg sama besar cam aku..=)

11) Siapa orang ketiga yang anda tag ?
kawan sek dulu.kawan satu kelas dulu.kawan yg duduk sebelah dulu..=)

12) Bagaimana dengan no 4 ?
hope ur love last forever..=)

13) Pesanan buat no 6
jom g umah aku..=)

14) Kata kata cinta buat no 2
love you more than words..=)

15) Ada persamaan tak no 7 dengan 8 ?
dua2 pndi bgaya dgn shawl..=)

16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no 1
cute
pndi ckp
suka menconteng
shopping
gemok..=)

17) Persamaan antara lembu dan kambing ?
ade huruf 'b'

18) Perasaan ketika jawab tag ini ?
tanks piko sbb tag aku..=D

19) Adakah anda tahu Rizman itu sengal ?
die..mmg sengal..(ntah spe ntah) =D

20) Gay or Less ?
love ' him? '

ramalancuaca : nanti nk citer pgalaman pg kem kt sg sendat..best giler.. =)

Tuesday, March 15, 2011

Sunway Lagoon Laketown Resort

eh, sorilah tcuri lagu bukit merah.
ha! mesti korg ngh nyanyi dlm hati..ehee..

setelah lama memasang impian akhirnya termakbul jua mimpi kami utk pergi ke sunway lagoon
dengan bantuan q-jey dan farah, kami bkelana mencari jalan.
kami pergi sndiri tau, x nek kete pon. kami menyokong pengangkutan awam..
ahaa, ye la kao.ckp je la kete xd.
Alhamdulillah kami selamat smpi pd pukul 11 pg.
klu ade spe yg x tau camne nk pg dr cempaka, dah boleh tny saya. ^_^

setelah membuat pbayaran, kami masuk dgn bbekalkan jam tgn 'go! go! power ranger..'
Let's enjoy the moment!



nie waktu ktorg ngh tggu bas. kalau dari kelana jaya naik bas rapid no u623..=)



nie sblm entrance. kami pergi seramai 8 org. 7 perawan dan seorg arjuna sesat. =D


masa dorg ngh beli tiket..=)


buat2 beratur sedangkn tiket da beli.. =)


lepas da scan jam go!go! power ranger.
ade sorg uncle tlg tgkpkn gmbr ktorg nie. tapi x abes2 koje die nk tgkp je. kejap 'peace', pas tu 'thumbs up', 'one more', 'one more'. taula ktorg lawa.. c(=


air pancut versi sunway lagoon..=)


salah satu game yg ktorg main.. =)


berkayak. best. time ktorg main tu xd spe pon kt situ. so, suka hati je nk main bape lame. pas bkayak, ktorg main yg kayuh2 lak. =)


pemandangan dari atas titi gantung.. =)


salah satu hantu kt scream park.. =)
drd 8 org, 3 org jek yg brani masuk. yg len sume da lari sbb awal2 da kene kejut ngn hantu yg suke mjerit tu. nyampah..=)


game meluncur yg straight nyer. kt sebelah yg bengkang-bengkok. gelap giler kt dalam tu. dan lagi satu game meluncur yg kepala jatuh dulu. best giler..=)


waktu ni da dlm pukul 645pm camtu. siap2 nk balik. =)


odw g masjid jamek dari CM.. =)


=)

sebenarnya banyak lagi gmbr ktorg kt sane tp x leh masuk semua. 18sx. ahaa..

mmg best giler dpt pg main kt sunway. 
release tension aku dgn test, assignment bel ngn kuiz segala bagai. sume game aku main. 
dari yg main pusing2 mcm kanak2 smpi la yg tbalik2 kepala cam tomahawk, 
roller coster yg x cecah bontot, game sampan 
' aku hadap kau gelak2, kao hadap aku gelak2 las2 sume diam, dah x larat nk jerit '
 jumpe mcm2 hantu yg suke sgt mengejutkn org, 
main2 gelongsor, main2 air,
main tembak yg mcm pinbal tu,
main lompat2 kt tempat yg kenyal2 tuh.
ape name aku lupe. 
mmg best sgt3.

tanks kt korg sume sbb mceriakan hidup aku and super tanks to q-jey ngn farah sbb ajak ktorg pegi bseronok kt sane. 

this is one of the best moment i ever had.

ramalancuaca : balik tu sakit satu bdn aku sbb syok sgt main smpi x ingat dunia. =D

Saturday, March 12, 2011

kenapa?

penat da kt rancang. takkan korang nk biarkan camtu je. bukan slalu pon kt pg. smpi hati. jgn ckp korg nk surprisekn ktorg. jom la geng ! belasah sorg2 kang. =(


sila abaikan yg di atas. hanya utk org2 ttentu sahaja.
yeayy.. test eco da abes.
nasib baik boleh jawab cuma bab essay tu kantoi skit la. aku hafal yg point je, elaboration tgk2 camtu jek. so, apalagi hantam sajalah.

awak!!
sejak kita tgk benda tu, saya asyik teringat-ingat jek. ni semua awak nyer pasal. setiap kali saya tgk saya punyer, mst saya teringt benda tu. saya nk! saya nk! awak tlg belikan eh. saya nk yg plg comel. =)

assignment
dengan ini, saya bertekad utk menyelesaikan semua assignment yg ade pada hari ini jugak.
antara senarai2 assignment saya yg ada :
-bel211
-far200
-ais280

eh, 3 je? rasa cam banyak je.
eleh, ko nis.. tiga2 kao pon berejam gak watnyer. ni pon sempat la on9 jap, menconteng perasaan yg tbuku jap, pas ni da brg2 mesti tlelap jap. haihh..
takpe2, saya mesti siapkan hari ni gak. esok nk pergi melepaskan tension di sunway lagoon.

nak pergi mandi manda, nk main air, nk men sume game yg ada, pendek kata nk sume lah.
ni lah peel org yg x pernah pg. umo da 20, tapi perangai cam bdk2.
seminggu sblm pergi, da siap rancang da nk pki baju ape, seluar ape.
siap citer pgalaman msg2 lg kt tmpt lain sblm nie. =D

dari sunway lagoon pergi bukit merah, pas tu melalut lalut smpi ke sungai.
spe yg prnh mnd sungai?
ok, jawab dlm hati msg2 ye.
best kn?
ktorg cerita smpi da msk benda yg x sepatutnya. las2 sume nk muntah. haha.

ramalancuaca : just want to wish have a great weekend. =)
 p/s : awak2, jgn slalu menangis tau. nnt kering air mata. walaupon kt x 
          rapat sangat, tapi saya pon prnh alami bnd yg same. saya suka tgk awak 
          yg ceria. ^_^

Thursday, March 10, 2011

JariJariKecik

ehem2..
tbe2 tdengar ade orang tu baru nk wat blog..
blog ape?
jarijarilebar?
eh,ke jarijaritembam?
eh, bukan la.. Ni Belog Die.

ritu kenakan aku an. haa, lepas nie kao kene la balik..
hahaha (ketawa jahat)

nis, umur kao da bape?
20..
tapi layout cam budak.
ehee..tibe2 tgk layout mario bros tu cam comel je.
copy la url die and paste.. ^_^

mario bros yg sgt popular dulu.
salah sorg peminat setia die, me!
comel je bile tgk die lari.
pas tu bile mkn cendawan, tingg!!
da besar.
tapi bile terlanggar makhluk aneh tu, tros jd kecik blk.
sian kepala mario bros nie, asyik nk kene ketuk kotak 2 je.
mase tu x men ps2, ps3, ps4, ps5..
eh, ade k?

tapi sekarang, org da x layan da game tu. same la mcm saya tapi bukan sbb x minat lg, tapi game tu da rosak. dak2 skg layan dota ngn mcm2 la lg.
cousin saya tu dapat piala johan lagi.
johan utk?
mng main dota.
siap ade perlawanan main game kot.
pas tu yg x leh bla nyer. hadiah die tu..hadiah die..
dpt piala beb.
ingatkan kalau menang pertandingn bcerita ke, melukis ke, speaking ke, lumba lari ke, berkawad ke baru mng piala. mng men game kt cc pon ade hadiah eksklusif.

ngantuknya.
tapi esok saya xd kelas.
minggu nie 3 hari je kelas saya.
selasa ngn jumaat offday.

tadi ade kuiz financial accounting.
selama 2 thn saya belajar far, baru tadi saya dpt balance account.
waktu da abes kire, saya da tsenyum sorg2 mcm kerang busuk.
tapi bile da anta ade org tny saya.
" balance awak bape?"
'298050..awak?'
" saya dpt 327 sumting."

nape len?bile saya tny dak2 len yg dpt imbang pon, sume 300 sumting.
dari senyum kerang busuk da jadi senyum ala x senyum je.
baru nk happy. maybe saya salah kt inventories. saya kire cara len, kwn saya kire cara len.
tapi, xpela. saya da wat yg terbaik.
keep smiling nis.. =)

tadi ade seseorang bisik kt saya. katanya nk ikot
sian die eh, tggl sorg je kt umah?
hehe..sorry la beb, ko tny tuan yg lg sorg eh.


ramalancuaca : esok nk stdy eco. ade test hari sabtu. ahad nk pergi sunway lagoon. x sabarnyer. jom kt p ramai2.




Tuesday, March 8, 2011

Huaaaaaaaaaa.. =(

        2 55pm - eh, ade msj..kol 2 die anta.
                 " nis, aku da mkn da td. boleh la kt pg kul 3"
    alamak! da dekat kol 3. issh, nape la aku baru pasan msj die.

tggu pe lg? cepat siapppp..
ape leh wat dlm mase 5 mnt?
pki seluar cpt2, amek je mne2 tshirt sepantas kilat, sarung tudung laju2.
makeup? x payah.. 
tapi sempat lg bls msj kwn kt fb..huahua.


   dialog 1
on the way g lrt, jumpa muni.
" nk g ner? "
' nk g beli tiket ngn pika '
" eh, aku dgr test eco tunda ari sabtu sbb lect len x setuju ari kamis. "
' haa? alaa, camne nie?

    dialog 2
' pika, muni ckp eco tunda ari sabtu '
" cuba ko try tny shu, die de klas eco kn rinie. "

    dialog 3
' shu, ko nyer klas eco bile? '
" aku ngh klas eco la ni. "
' shu, try tny madam test ari pe? aku da odw nk g beli tiket ni. '
' jap2 aku g tny skg '
" ok.pas 2 msj aku aw. "

teet..teet..( vibrate )
shu : nis, x jd doh wat kamis.lect yg ade klas x bg.wat sabtu confirm.

  dialog 4
' pika, mmg confirm ari sabtu. x leh nk blk lg. '
" kalau test pagi, aku blk gak kot. aku ponteng klas isnin. "
' tapi aku x leh ponteng. ri isnin de presentation. xpela '

nak balik..


5 00pm..
teet..teet.. ( vibrate )
dilla : besok klas maf kol 10 - 12 ye anak2. so, ari jumaat xd klas.beritahu rakan2 anda ye.

waaaaaaaa.. kalau test ari kamis, aku da boleh blk awal. nak balik nak balik nak balik.
makkk, nak balik.

mom,
if I miss u,
if I need u,
if I call u,
and if I look for u,
can u be the wind,
and come to me?

ramalancuaca : cobaan.cobaan.cobaan.

Monday, March 7, 2011

hujan renyai

    hujan rintik-rintik
      air bergelora
     emak kasi duit
       ayah kasi duit
     adik pergi sekolah
      3 + 3 jawapannya 6
    adik dapat betul
       adik balik rumah..

sejak akhir-akhir ni seronok tol mandi hujan. da masuk musim hujan malaysia nie.
takut tol tgk sg kerayong hari nie. dgn airnyer yg deras, drpd cetek da jadi dalam giler. kalau tjatuh kt dalam mmg sure da x timbul2.

  tapi kawan aku ckp klu aku tjatuh kepala aku timbul.
  sebabnye? dorg je tau.
  korg bab nganjing aku mmg no 1. =D

teringat zaman dulu-dulu, time balik dari ngaji @ sek agama rakyat, dengan berbasikal kayuh laju2 redah hujan dengan harapan nk cepat smpi umah. tapi bile smpi je kt umah park beskal kt halaman lepas tu kuar umah blk.
matlamat?
mandi hujan..


syok mandi hujan. seb bek saya bkn seorang yg senang jatuh sakit kalau tkena hujan.
jadi, boleh la bile2 nk mandi hujan. ^_^

   roleplayer
hari ni baru tayangan umum utk video saya. Ya Allah, malunya.
kalau muka saya cerah, mesti nmpk dgn jelas dan terang warna kemerahan cili api yg tersembur di permukaannya. dengan langkah yg pantas saya cpt2 angkat kaki keluar klas. tbe2,

" kalau awak kluar lama2 saya potong markah"

ala sir, baru plan nk tawaf kt floor 4 kptmkl.
ye sir, saya kluar sekejap je. tapi sekejap2 saya video da nk abes tayang baru saya masuk.
jgn marah sir.

sempat lagi saya intai2 klas sebelah yg ngh wat tayangan umum gak.
permulaan cerita, gambar kwsn perkuburan..
citer pe ko wat?

ramalancuaca : tdo.

Sunday, March 6, 2011

semester 4

     sekejap je rasa kan?

' skang ko da sem bape?'
   ' sem 4..'

       pejam x pejam, celik x celik dah 2 thn da stdy kt kolej poly tech mara
         kuala lumpur nie.
     dari kecil molek sem 1 ke sederhana besar sem 2 ke super besar sem
        3 dan skg gatal meroyan sem 4. :D
       nnt naik sem 5 ke sem 6 dan k sem 7 MAYBE.


student : sir, nape cam rumit je?
   lect : spe suh awak pilih uitm?
student : itu tawaran yg ktorg dpt sir.
   lect : itu la, len kali sblm awak terima awak kene cek subjek2 dari sem 1 smpi sem 6. tgk subjek ape yg awak kene amek dan belajar.
( dlm hati student : rajin sgt la kami nk tgk subjek satu2 setiap sem )
   lect : saya dulu blajar kt uitm 4 thn.
student yg menyampuk : sir extend k sir?
    suasana kelas : ketawa pecah perut.

haha. student zaman sekarang. makin maju teknologi, makin besar otak. lecturer dah umpama kawan gurau bersama, menyampuk x tentu hala, ponteng ikot suka.
surat cinta lecturer kpd student? mmg banyak..
surat cuti sihat student kpd lecturer? laaagi banyak.

aku pon salah seorang student yg camtu gak. bukan selalu pon kt wat, kadang2 je kn. sekali sekala nk gak rase jd ' jahat '.

* jahat - 98% still baik hati. 2 % je krg baik hati.
          p/s : kajian oleh pakar ramalan cuaca.

kpd student yg x pernah ponteng dan student yg dari sem 3 berazam xnk ponteng, ade hadiah utk anda.

                 berdiri semua!!
                    tabik!!





ramalancuaca : saya still ingat. tapi...

Wednesday, March 2, 2011

today was a fairytale

         fAIryTaLe

tbe2 jatuh cinta ngn lagu nie n mesti nak dgr setiap hari. sblm tdo, bgn tdo ngan waktu tluang. 
kalaula dunia nie hanya fairytale, aku nak semua yg tjdi indah2 belaka. then,
mesti semua orang hidup bahagia, semua arjuna dan perawan bercinta, semua family bersatu, semua kawan bersama dan semuanyalah
burung-burung berkicauan, ayam2 berkokokan, lembu2 berbooan, kambing2 berngembekan dan semuanyalah.

mesti dunia dipenuhi gelak ketawa, semua orang menari, semua orang bergembira.

tiada kesedihan.
tiada kekecewaan.
tiada perpisahan.
tiada kemalangan.
tiada yang akan menitiskan air mata.

hanya air mata kegembiraan yang akan mengalir di bumi ini.

haha.angan meeemang indah..

stop dreaming!!let's karok.
ready 1..2..3..

Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale.

Today was a fairytale..

Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale

Time slows down whenever you’re around
But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Today was a fairytale
You’ve got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale

Today was a fairytale
All that I can say is it’s getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale

Time slows down whenever you’re around
(Yeah yeah)

But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Time slows down whenever you’re around
I can feel my heart
It’s beating in my chest
Did you feel it?
I can’t put this down


But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way

But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

ramalancuaca : semua ni hanya mimpi belaka.tapi kan, kalau la real...nk berangan la.. =D

Tuesday, March 1, 2011

perogol bersiri

          mak, takut..


semalam kami 4 org pergi k pasar malam cahaya. da sampai sane ape lg, meninjau makanan utk mengisi perut yg sudah berbunyi mintak diisi. da meninjau smpi k hujung, ktorg patah balik dgn plan nk beli mknn yg da usha td. tbe2 kwn aku tegor,
' nis, tgk budak 2, comel..'

tapi time aku nk usha dak yg bapak die ngh dukung, x sempat. bapak die da kt depan. then, ktorg tpndg something yg lucu. bantai gelak la.
tbe2, ktorg tprasan de sorg mamat kaum ***** tgh tgk ktorg senyum2. ktorg benti jap kt tepi, ***** tu da kt depan tapi die patah balik. ktorg x syak pe2 lg.
sukati kao la nk patah balik k, nk tunggang terbalik k, pegi mam*** k. ktorg jalan k depan pas 2 kwn aku ckp ***** td ikot. then, ktorg masuk kdi baju wat2 tgk baju. si ***** tu tunggu kt luar.

next destination, ktorg 4 org patah blk. aku suh kwn aku yg sorg 2 pndg blakg. then die ckp

" ***** tu ade kt blakg, die ikot "

ktorg masuk kdi mkn dgn harapan si ***** tu just jalan2 around pasar malam 2. tapi tbe2 si ***** ngn 2 org kwn die masuk kdi mkn duk sebelah meja ktorg. pe lg, ktorg bgn tros kluar dari kedai mkn 2 msk pasar malam blk. ktorg da kelam kabut jln laju-laju smpi de sorg pakcik tegor,

' nape lari ni?'

ktorg just jalan smpi hujung pasar malam and benti antara gerai ikan ngn gerai jual gula-gula. bape minit lepas 2, ktorg nmpk ***** tu kt kdi ikan.

Ya Allah,
tuhan je tau prsn ktorg time 2. takut bercampur seram, tgn da mggigil. nk balik lg bahaya, kot2 die ikot smpi umah. mati ktorg. then, ktorg decide nk bdiri je kt situ smbl kol kwn ktorg yg len suh dtg. dan nasib ktorg baik. maybe ***** tu da prsn ktorg semua pgg hset kol la, msj la. x lame lepas 2 dorg pg dari situ. tapi ktorg still x brani nk gerak tkt si ***** myorok kt ner2. lepas kwn ktorg yg len datang baru ktorg gerak, beli mknn n tros blk.


pas nie, xnk da g sne. takut.kepada hero-hero yg da tlg ktorg smlm, terima kasih banyak2. =)


ramalan cuaca : Ya Allah, Kau peliharalah kami semua dari sebarang bencana dan malapetaka.