Monday, September 26, 2011

i am who i am




aku adalah aku.


 engkau adalah engkau.


dan aku bukan engkau.


dan engkau bukan aku.


jadi, jangan komentar aku lebih-lebih.


fullstop.



wish that you were there.


ramalancuaca : ...

Saturday, September 17, 2011

In My Dream





lagu yang tengah hangat dalam kamus tuan punya blog sekarang.
pagi, petang, siang malam dengar. enjoy. =)


----------------------------------------------------------------------------------------






tuan punya blog mengucapkan selamat berjaya bagi pelajar-pelajar 
yang sedang menjalani peperiksaan akhir.

semoga dipermudahkan bagi kita untuk mengingati dan memahami
segala pelajaran yang kita telah pelajari selama ini. 

dan semoga dipermudahkan juga untuk kita menjawab segala
soalan untuk final nanti.

Insya Allah.

Amin.


ramalancuaca : doakan akak. ayah. mak. =)



Tuesday, September 13, 2011


terima kasih, kawan.

lepas exam bel tadi, aku ada kelas maf. kelas terakhir sebelum final.
aku dah pesan dekat rakan 7orang 1bumbung suruh balik dulu tapi
waktu aku hampir habis kelas, rupanya diorang tengah tunggu aku. 


sampai kematu ****** diorang tunggu aku dari pukul 4pm
sampai 6pm.. 

dari jalan tak jem sampai jalan dah jem..

dari cuaca yang baik sampai cuaca jadi mendung..

dari tangan kosong sampai abes air tin kat mesin gedegang diorang rembat..


walaupun lepas tu aku kena bambu dengan diorang sebab lambat, tapi
satu je aku nak cakap kat korang,


TERIMA KASIH SAHABAT.
sayang korang.


aku ingat lagi time aku balik sorang-sorang pukul satu pagi dari rumah dilla
 semata-mata nak siapkan assignment. bile aku call syu suruh temankan aku
 berbual sepanjang perjalanan aku balik, kau dengan rin sanggup turun nak 
menyambut kepulangan aku pagi-pagi buta.hehe.

terima kasih daun keladi.
sem depan tunggu aku lagi.


--------------------------------------------------------------------------------------

minggu open house.


maaf, ni bukan open house. ni open marrybrown.



ni baru open house. kat rumah umar.





















gedabak muka besar..haha..






ramalancuaca : =)



Thursday, September 8, 2011

7 september 2011 hari menganjeng sedunia..


keputusannya : 


muka dah macam buah naga.

mulut dah terkoyak sampai ke telinga.

rambut dah serabut serabai.

telinga dah berbulu.

senyum sorang-sorang bagai orang gila.

badan dah tergolek-golek.

terjentik-jentik.

tergelak-gelak.

termengada-mengada.

bang-bang boom.

wakenabeb.



but.

aku rela. haha.


Yes, I Do.



ramalancuaca : menganjeng = membahan..

Monday, September 5, 2011

my heart



kenapa akhir-akhir ni hati aku cepat rapuh bile masalah melanda.




chill la nis..

sem depan lagi banyak benda yang kau kene buat,

kau kena hadapi,

entah-entah lagi hebat pada sekarang ni.

kau boleh buatnyer..

bukan boleh.

kau mesti buat..



berilah aku kekuatan. Ya Allah..



ramalancuaca : mom and dad, give me some strength.. =)


Sunday, September 4, 2011

Friday, September 2, 2011

4 syawal


assalamualaikum.

waalaikumussalam. masuklah.

kami datang nak beraya.

masuk-masuk. nah duit raya bagi siap-siap.
darjah berapa nie?

darjah 3.

ooohh..meh makan meh.

   makan 3 keping pisang masin dan segelas air. 
    1 minit kemudian...

emm, kami balik dululah. terima kasih.








ramalancuaca : budak yang aku jumpa waktu pergi rumah kawan mak aku. ^^