Saturday, July 23, 2011

TakNak Balik boleh?



malam sabtu lepas kawanKawan aku buat kejutan kat aku.
mereka : na, sarah, trah, tiqa dan adik, bed, syed and ikram.

berbekalkan 2 kereta dan 1 motor, mereka singgah di rumah opah aku membawa bekalan yang telah disediakan sendiri oleh mereka. 

terima kasih mereka..=)

nak tunjuk gambar, sampai sekarang mereka tak upload. 
nak mintak gambar, sampai sekarang aku tak jawab panggilan dia.
maaflah, bukan taknak jawab, tapi nantilah.


hadiah yang aku dapat.

1. teddy bear yang warna coklat terang. yang coklat gelap tu aku dapat waktu f5. saja nak menyebok. dia dah ada abang. =P
2. selendang oren. ada dalam kotak gambar bear tu.
3. wish card from all my bfriend.
4. novel syabab musafir kasih by fatimah syarha. aku follow blog penulis ni. ini link beliau.
5. perfume. maaf, tiada dalam gambar.


time kasih dan sayang mereka semua.
=)

----------------------------------------------------------------------------------


hari isnin pagi aku balik kampung dengan family. selain jengukMenjenguk kitorang singgah pekan taiping beli sedikit barang. berjalan sampai kasut mak aku tercabut tapak. mahal tu aku beli waktu bufday mak aku dulu. ganasnyer mak aku..==


adik aku yang sengal. c(:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hari selasa pulak kitorang pergi beriadah dekat bukit kledang. ni kali kedua aku panjat bukit tu. waktu first time aku naik bukit tu, aku terjumpa uncle cina mati kat tengah jalan nak naik bukit. mungkin uncle tu kena serang sakit jantung kot. 

kesian uncle tu, lama terbiar kat tengah jalan sebab nak tunggu polis, ambulans sume la datang baru boleh angkat.

kali kedua aku naik, dah ada kuil cina kat tengah-tengah bukit tu.

masa aku naik pon, melayu yang ada cuma family aku dengan sorang makcik je. yang lain sume cina. ada yang kaki tempang pakai tongkat lagi daki bukit tu. dia daki lagi tinggi dari aku dengan mak aku. kitorang pon berhenti separuh jalan je. tapi aku saja taknak tunjuk, taknak tinggal mak aku sengsorang. pii laa.. ==


wajah-wajah takmandilagi..haha.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

hari jumaat aku keluar dengan na. kitorang pergi cari barang untuk bakal suami dia dan jalan-jalan tanpa arah tujuan kat ipohparade. na ajak naik bas, tapi cam malas.

ayah aku jugak jadi mangsa. hehe.

terima kasih, ayah.


marrybrown, ipoh parade.


tengok? masa aku terluang bukan. 

tapi, mana masa bersama buku?


ramalancuaca : hari ni sabtu. esok ahad. taknak balik boleh?