Monday, May 30, 2011

dunia semakin ganas.


berita bernama.
berita utama.
harian metro.
berita harian.
utusan.
kosmo.
360.
999.

semuanya memaparkan kejadian2 dunia yg semakin dahsyat, kejam dan tidak berhati perut. 
bunuh-bunuh dah jadi perkara biasa.
org mati. setiap hari kita dengar.
nenek kena rogol.
budak kena culik.
manusia bertukar rupa.
merompak bank.
kahwin 4.
tanah runtuh.
gempa bumi.
simbahan asid.
dan lain-lain dan lain.

dunia semakin luar biasa,
manusia semakin tiada rasa,
apa yang tinggal untuk kita,
hanyalah tinggal tanda tanya.

ada gaya karam singh walia tak? =P




sebenarnya nak citer sikit je. tadi aku, muni and syu keluar pergi minum2 sebab tersangatlah dahaga. 
time otw balik menapak dekat jalan yg kitorang biasa lalu. atas rumput.
tiba-tiba nampak ada satu motor dengan dua orang lelaki bhenti kat depan laluan yg kitorang akan lalu.
memang kitorang tak lalu la, cuak kot. ntah ape bende die bawak dlm motor die ntah.
then, kitorg lintas jalan nak lalu kt laluan bertentangan.
bila dah lintas jalan nampak 6 ekor anjing pulak kt depan kitorang.
terus tak jadi jalan kitorang patah balik.

sebelah kiri jalan sebuah motor dengan 2 orang lelaki.
sebelah kanan jalan 6 ekor anjing menunggu di depan.
so, agak2 nak lalu mane?
tengah jalan je la yang tinggal.. =='

bape minit lepas tu, dua orang lelaki tadi berjalan.
dan salah seorang drpd lelaki itu buta manakala lelaki lagi seorang memegang tangan si buta untuk membantunya berjalan.

fuhhh..lega.
kitorang lintas jalan balik dan berlari anak balik ke rumah.

zaman sekarang susah nak agak sama ada org tu baik ke tak ke.
nak jalan sorg2 pegi ngan balik kelas pon takut asyik teringat kisah simbah asid je.

ramalancuaca : sebenarnya still musykil. kenapa org tu park motor kt tempat letak kete. boleh je die bonceng moto tu pergi kt tmpt yg die nak pergi..=="

No comments: