Tuesday, June 28, 2011





kotak tajuk aku hilang!

x tau nak buat lagu mana.
refresh da banyak kali.
lagu tu jugak.
biaq pi la.


tadi aku baca harian metro selasa.
2 orang kawan perempuan sedang berjalan ke lrt.
salah sorang daripadanya dipukul dengan spanar.
dan dirompak. kau tahu kat mana?
CEMPAKA.
LRT CEMPAKA.
flight aku hari-hari tu.
=='

lagi satu. kes rompak gak.
tajuk dia ' lokasi ragut '.
dekat taman shamelin perkasa.
dekat dengan hostel aku dulu.
dekat dengan kolej aku.
=='


ana : weh, korang tak teringin nak pergi Genting lagi ke?
rin : tak terasa pon.
syu : nak.
nis : aku pon nak. aku tak main lagi solitaire. 
syu : solero.
( solitaire dan solero dicakap serentak dengan syu )
ana, syu, nis, rin : bahakbahakbahak.

kau cakap apa nis? mana datang solitaire kat genting? kau nak berjudi ape. hadoii.



habis kelas tadi mak aku kol.

mum : akak jadi tak balik minggu nie?
nis : tak jadi la mak. cuti seminggu tu dah ada balik. akak balik time tu je la.
mum : oo. tak jadi la minggu nie. mak saja kol nak tanya kalau jadi balik mak
           nak simpan durian dengan manggis kat akak. tak jadi balik, mak 
           habiskan la ye. 
nis : haha. habiskan je la mak.
   tapi, nak manggis. da lama tak makan. rindu. muaha.


muni ajak aku ambil semua kos sem depan. taknak extend sem.
   nak amek tak?
   nak amek tak?

ramalancuaca : dalam dilema.


2 comments:

piko said...

eii gayatnye.. rasa ternoda diri aku dengar ada kes ragut dedekat nie.. kau buat aku gayaatt..

ramalankajicuaca said...

hehe..aku pon lagi takut..camana nak keluar berfoya ngn kwn2 nie..haha..