Tuesday, December 6, 2011

penangan ombak rindu


paper semua komen best.
facebook semua komen best.
mulut ke mulut semua komen best.


dari dulu lagi aku dah minat penulisan fauziah ashari dari pergilah sepi, ombak rindu, setia menanti, cinta tiada akhirnya sambungan kepada ombak rindu dan rindu cintaku sambungan cinta tiada akhirnya. 




tadi aku pergi tengok wayang pun memang fullhouse giler. 

tapi, maybe sebab expectation aku sangat-sangat tinggi, jadi aku rasa filem ombak rindu tadi tidaklah sebest giler seperti yang digambarkan.

dengan banyak potongan babaknye. dengan bab kelakar yang tak sempat feeling nak masuk.

nasib baik lagu dia best.


bagi aku, novel asal dia lebih mencengkam hati aku.

ye, mungkin susah nak translatekan sebijik-sebijik dari novel ke filem tapi still aku lebih suka novel dia. mungkin kalau drama bersiri lagi best kot. maybe?


ramalancuaca : tak sabar nak tunggu drama bicara hati yang diadaptasikan dari novel jugak oleh pengarah yang sama. eh, asyik adaptasi novel je?

2 comments:

piko said...

anis.. ko orang kedua after member aku yang cakap tak bes.. hilang mood nk p tengok.. nanty takot kecewa.-.-

izzatizham said...

hehe..macam madam ckp la, klu da bace novel dulu, maybe rase kurang sikit.. klu x bace novel maybe rase best..