Thursday, October 13, 2011

beloved city



hai, i'm back already. i'm at ipoh, my beloved city. haha.dandan beloved city. I've finally arrived safely on 2pm this evening. awat kau speaking nie? ouh, penangan muet tak habis lagi.
eleh, padahal bila ada orang ajak berbicara in english, kau taknak. 


eh, time muet kan jenuh aku nak mencelah dekat 2 orang mamat yang dok syok sendiri sembang dua orang depa ja. tak nampak langsung aku kat depan tuh. aku cakap sory pun, depa buat tak tau je. panas panas. tapi seronok jugak speaking nie. haha.. nasib baik dapat tajuk yang tak susah sangat. 


tajuk yang aku dapat.


how will the welfare club help sick children?
a) read book to them
b) organised activity and games
c) help them in studies
d) collect toy and books


aku dah olah sikit sebab aku tulis apa yang aku ingat je. tapi macam tu la dia punya tajuk. aku jadi candiate D so point aku collect toy and books. ha? okay kan. pandai-pandai la goreng ayat.
finally, point aku telah dipilih. 3 out 4 bak kata syu.hehe.


sepanjang aku menunggu sampai exam muet, aku lepak rumah makdik muni.


terima kasih makdik dan uncle. =)


layan television je la sepanjang 3 hari tuh. ade sesape tau sape yang menang american next top model? molly or brittany? aku tak sempat tengok final ke final belum lagi. ntah, aku pun tak tau. 


aku sempat jugak tengok winter sonata in anime. suara orang asal tapi in anime. macam best je tapi sempat tengok satu episod je. tapi macam lagi best kalau real, lagi feeling. =D


dulu aku layan gile curious play kat anime tapi sejak asstraw dah tak bagi free siaran anime aku terpaksa lupakan semua tu. cehh, ayat.




nie pelakon berbakat curious play. hero dia kiri sekali yang duduk.
nama dia tamahome. encem tak?


dalam masa sebulan cuti ni, aku akan buat tai yik mata kat rumah. nak kerja? malas. belajar masak la dengan mak aku. umur dah 20 puluh tahun. patut dah tau banyak jenis masakan dah. tapi aku? jangan ditanya.

orang cakap kalau pandai masak suami sayang.haha. gatai noh.


lagi, aku nak layan movie kat hard disk aku.


lagi, aku nak jenguk jiran-jiran aku. bajet kau pemes?


lagi, aku nak menambahkan berat badan.


lagi, lagi dan lagi.


sampai di sini sahaja tuan blog ini berceloteh. kita jumpa lagi di lain hari dan di lain waktu.
assalamualaikum.


ramalancuaca : asal cam lain jek aku tulis ni. layan je la. =D

2 comments:

piko said...

amboi nokss.. seronok dah sampai kg.. eh aku lupa la amik stok cerita tuk cuti.. sudahnye kebosanan nie.. nanti kumpul cerita baru bebanyak eh..;))

ramalankajicuaca said...

haha..okayh..tp takut aku bace citer ko td..