Monday, October 29, 2012

Hari Aidiladha


biasanya hari aidiladha mesti fikir lembu,kerbau yang kena korban sume. tapi hari nie jugak hari orang ramai menunaikan haji.





buku nie cerita pasal pengalaman orang-orang yang pernah pergi menunaikan haji dengan orang yang pernah bawak orang lain pergi menunaikan haji. macam-macam cerita ada tapi buku yang aku baca edisi yang ke-4.

pengalaman artis pun ada. menakutkan, terharu, sebak semua ada.

apa yang kita buat semua dapat cash.

even yang baik pun dapat cash.

yang aku ingat sorang lelaki nie dahaga pastu dia teringin nak makan aiskrim and time tu jugak dia dapat. then, dia saje joke dalam hati dia aku nak makan ketam pulak la walaupun dia tau susah nak dapat ketam kat sana. bila dia pergi dewan makan, memang betul-betul terhidang lauk ketam.

banyak lagi cerita iktibar kat dalam buku nie. even sorang makcik nie pun dapat jumpa arwah suami dia yang dah lama meninggal. paling best arwah suami dia teman dia buat ibadah satu hari and hantar sampai depan hotel lagi. lepas tu dia hilang.

menakjubkan kan? ;)



selamat menyambut hari aidiladha.


ramalancuaca : want to know but afraid. what is this?

No comments: