Friday, February 10, 2012

Johor, see you again.


sabtu lepas kami melawat kempas, Johor. yes, rumah ai reen si gadis semasa. walaupun tujuan utama untuk meraikan perkahwinan abang ngah si ai reen, tapi biasalah sambil menyelam minum air. dapat jugak la kitorang pergi berjalan kat sana.

oh, aku terjumpa family makcik si ai reen kat johor. aku tak sangka dia masih ingat kat aku lagi. siap salam peluk cium lagi. 

aku ingat lagi waktu aku sem 1 dulu masa bulan puasa, aku pernah ikut reen pergi tidur rumah makcik dia ni kat puchong. tiba-tiba hari sabtu petang tu reen jatuh sakit dan malam tu jugak abang reen turun puchong ambik dia bawak balik johor. 

dan tinggallah aku keseorangan dekat rumah makcik reen yang aku baru kenal sehari tu. nak balik hostel, takde sape kat sana semua balik rumah. nasib baik family makcik reen ni bagi aku stay kat rumah dia sampai malam ahad. 

dan yang bestnya, family makcik reen layan aku macam family diorang. tak macam aku ni orang luar pun. anak dorang yang bongsu dengan second bongsu siap lepak-lepak ngan main-main lagi kat bilik yang aku tidur tu. aku pulak yang jadi segan dengan diorang.hehe.

masa jumpa balik dengan budak-budak tu, aku tanya dorang ingat lagi tak dekat aku.
tapi dorang jawab tak. ;(

tapi bila reen ingatkan dorang pasal dulu, baru dorang ingat balik kat aku. ^^

terima kasih sekali lagi sudi tumpangkan saya dulu, makcik ai reen. =)


ni gambar-gambar kenangan kitorang kat Johor.



nampak  singapore tak?



funfare danga bay.



awan hari itu cantik.



1bumbung.



sehari sebelum mereka kahwin.



dewan perkahwinan.



anak gadis.



tunggu rin kahwin la baru dapat pergi johor lagi. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------


she`s my wife.




you`re mine.




yes, you single but i`m married.




saya sayang awak.






sweetnya awak, vanilla coklat. :D




ramalancuaca : sem yang paling membusykan.

2 comments:

HaireenKhairodin. said...

thanks kerana sudi memeriahkan majlis dan memeriahkan Johor Bahru. haha.

izzatizham said...

sesama..haha..terima kasih jugak..